Опубліковано 22 червня 2022 року, 16:00

Цьогоріч до профтехів Дніпропетровщини планують зарахувати понад  7 тис учнів

У 2022 році до закладів професійно-технічної освіти області планують зарахувати понад 7 тис учнів. Нині у розпалі – вступна кампанія. Як вона проходить та які спеціальності обирають абітурієнти найчастіше, розповіли у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації. 

«Зараз професійно-технічні спеціальності дуже затребувані. Особливо – електрогазозварники, токарі, слюсарі-ремонтники. А ще верстатники широкого профілю, майстри монтажу та обслуговування систем відновлювальної енергетики», – сказала начальниця управління департаменту освіти і науки Дніпропетровської обласної військової адміністрації Любов Кравченко. 

Нині у профтехах області у розпалі вступна кампанія, додала Любов Кравченко. Вона триватиме до 1 вересня.  

Документи можна подати особисто або надіслати онлайн. Зараховують за співбесідою, середнім балом атестату про освіту або результатами іспитів.

Вступити до закладів професійно-технічної освіти Дніпропетровщини  можуть діти з будь-яких регіонів країни. Незалежно від місця реєстрації. Проживання у гуртожитках – безкоштовне.

 «Звертається багато дітей-переселенців. Зокрема, з Харківської, Донецької, Луганської областей, – розповіла заступниця директора Дніпровського центру професійно-технічної освіти  Людмила Зюкова. – Допомагаємо дітям  визначитися з професією. Знайомимо із закладом та навчальним процесом».

Вона зазначила, що найчастіше абітурієнти обирають спеціальності верстатників широкого профілю, операторів верстатів з програмним керуванням, газозварювальників, слюсарів-ремонтників, водіїв, будівельників.

 «Планую вступати на професію електрогазозварника. Мені з дитинства подобалось спостерігати за тим, як це робиться. Коли сам спробував – мене затягнуло. Буду старатися гарно навчатися», – поділився абітурієнт Дмитро Орлов. 

15-річний дніпрянин Максим Семихатній обрав спеціальність «Автослюсар-водій».

«Спочатку хотів навчатися ІТ. Але потім подумав, що таких фахівців дуже багато. Дізнався, що можна опанувати одразу дві професії – автослюсара та водія. Мені подобаються машини, тож вирішив подати сюди документи».

Загалом на Дніпропетровщині – 53 заклади професійно-технічної освіти. Там навчають майже 200 професіям.

У вишах та коледжах вступна кампанія розпочнеться 1 липня.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux