Опубліковано 04 червня 2021 року, 11:30

Чотири нові та реконструйовані дитсадки: на Дніпропетровщині створюють сучасні умови для дошкільнят 

На Дніпропетровщині за програмою «Велике будівництво» створюють сучасні умови для виховання дошкільнят. Садки будують та реконструюють. Загалом у 4-х закладах виховуватимуть 385 хлопчиків та дівчаток. Про це розповів заступник голови Дніпропетровської ОДА Максим Беспальчук.

«Теплі, яскраві, затишні. Саме до таких дитсадків мають ходити малюки. Створюємо в області сучасні дошкільні заклади. Впевнений: маленькі хлопчики та дівчатка відвідуватимуть  їх із задоволенням», – підкреслив Максим Беспальчук.

У Старих Кодаках садок «виріс» на місці пустиря. Він – перший у селі. Нині всередині фарбують стіни, кладуть плитку. Монтують підйомник для дітей з інвалідністю.

Покровський дитсадок збудували «з нуля». Його стилізували під підкову. Фасад оздобили казковими деревами. Вже закупили й меблі. На подвір’ї підрядники облаштували альтанки, ігрові майданчики і міні-город. Простір для вивчення правил дорожнього руху – зі знаками, «зеброю», світлофором.

«Садочок збудували із екологічних матеріалів. Він відповідає всім сучасним вимогам. Для дітей – безпечне, яскраве, казкове середовище. Тому й назвали заклад «Дивосвіт», – поділилася директорка Лілія Демченко.

Новий дитсадок облаштовують і у Чкаловому на Нікопольщині. Під нього реконструюють колишню недобудову. В осучаснене приміщення переїде місцевий дошкільний заклад «Берізка». Він зможе прийняти удвічі більше малюків.

Давно чекав на модернізацію і садочок у Павлопіллі. Будівля була занедбана: вікна застаріли, ґанки розвалилися, продірявилася і покрівля.

Зараз дитсадок капітально ремонтують. Фасад утеплили, замінили дах. Всередині залили нову підлогу. На 1-му поверсі вона із підігрівом. Підрядники обшивають стіни гіпсокартоном та готують їх під фарбування. Проводять нові комунікації.

«Монтуємо сучасну вентиляцію. Дитячі кімнати оснастимо спеціальним устаткуванням, яке забезпечуватиме повітрообмін із підігрівом. Там завжди буде свіжо і тепло», – розповів представник підрядної організації Андрій Лебедик.

Згодом приведуть до ладу і територію. Викладуть плиткою тротуари, установлять 6 альтанок – для кожної групи. Навколо висадять понад 100 дерев та кущів. Облаштують спортивний майданчик та міні-город. Установлять каруселі та гойдалки.

Будівництво та оновлення дитсадків на Дніпропетровщині – за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

На Дніпропетровщині будують та реконструюють дитсадки

Сучасні умови створюють для 385 малюків

Будівлі – енергоефективні,..

..різнокольорові

Все – за сучасними стандартами

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux