Опубліковано 18 лютого 2022 року, 12:30

Буде по-домашньому затишно і по-європейському стильно: у розпалі модернізація Лихівського ліцею 

У Лихівці Кам’янського району в активній фазі реконструкція місцевого ліцею. Другий поверх навчального корпусу вже зроблений. Нині продовжується внутрішнє оздоблення на першому. Працюють майстри з монтажу гіпсокартону, малярі, штукатури, плиточники. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«На Дніпропетровщині триває оновлення освітньої інфраструктури. І у  невеликих селищах, і у містах з населенням у кількасот тисяч людей. Реконструкції – в ліцеях, садочках, спортшколах. Один з об’єктів – у Лихівці», – зазначив Валентин Резніченко. 

Ліцей приводять до ладу за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

«Частина будівлі вже відремонтована. Можемо скласти своє враження. Після завершення робіт це буде неймовірний навчальний заклад. Атмосфера налаштовуватиме на продуктивну роботу. Будемо тримати марку. Не відставатимемо від міських шкіл», – запевнила заступниця директора ліцею з виховної роботи Неля Сокур.

Вона додала, що кардинально змінюється оснащення ліцею. Вчителі забезпечені ноутбуками. А після закінчення реконструкції у кожному класі будуть мультимедійні дошки.

«Не кожна школа може похвалитися такою технічною базою й ремонтом. Другий поверх – просто казка. Впевнений, перший буде таким же гарним. Це позитивно відображатиметься на успішності учнів. А ще на настрої педколективу», – сказав вчитель історії Лихівського ліцею Олег Кухаренко.

Ремонтні бригади сконцентровані на першому поверсі. Там вже виконана більша частина робіт. Зараз осучаснюють кабінети початкової школи, їдальню.

На фініші модернізація спортивної зали. Лишилося застелити спеціальне покриття на підлозі. Далі можна встановлювати спортивне обладнання й заносити інвентар. На юних спортсменів чекають закуплені державним коштом тренажери. Поряд теплі й сучасні роздягальні для хлопчиків та дівчаток. У кожній – душова.

«Оновлюємо й підвал. Там облаштовуємо господарчі кімнати, відновлюємо тир, кімнати допризовної підготовки», – додав представник підрядника Костянтин Махіня.

Ремонт корпусу ліцею не проводили майже півстоліття. За роки обшарпалися стіни, почав протікати дах.

 «Вперше після зимових канікул побачили оновлене крило. Сподобалося всім. Я у захваті була. Звичайна сільська школа стає гарною та сучасною. Кабінети дуже гарно оформлені. Світло-сірі стіни в коридорах – стильне рішення», – оцінила учениця 11 класу Аліна Зима.

Лихівський ліцей – один з головних у громаді. Там навчаються 280 учнів. Дітей підвозять із декількох сіл шкільними автобусами.

Кабінети фарбують у яскраві приємні кольори

Працюють малярі, плиточники, сантехніки

А ще – штукатури

Майже півстолітній будівлі дарують нове життя

Другий поверх вже зробили

Класи тепер сучасні та надихаючі

Стоїть мультимедійна техніка

Інтер’єри по-домашньому затишні

У Лихівському ліцеї – 280 учнів

Заклад – один із найкращих у районі

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux