Опубліковано 23 грудня 2018 року, 20:00

Бал «Мужність і грація» від Дніпропетровської ОДА вже вп’яте об’єднав АТОвців і волонтерів області – Валентин Резніченко (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Мужність і грація. Уже вп’яте Дніпропетровська ОДА влаштувала бал для АТОвців і волонтерів. Свято хореографії об’єднало зо 20 пар. Танцювальний проект буде жити й надалі, повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«На всебічній підтримці українських захисників акцентує очільник держави Петро Порошенко. На Дніпропетровщині демобілізовані відновлюються не тільки в санаторіях, а й на майстер-класах, спортивних змаганнях і пісенних фестах. Уже стала традиційною і арт-терапія танцями: вкотре влаштовуємо для АТОвців і волонтерів бал», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. 

Сьогодні танцям – зелене світло.

П’ятий танцювальний сезон – в академічному обласному театрі опери й балету.

Головні танцюристи – АТОвці й волонтери…

Різдвяний бал «Мужність і грація» в розпалі.

АТОвець Сергій Блохін на балу вперше. Каже, це свято настрою. Його партнерша – Євгенія Лемець – займається бальними танцями вже вісім  років. Зізнається, хореографія для неї – то життя.

 «Позаду багато роботи. Готувалися дуже ретельно, адже без тренувань таке станцювати важко. Це наполеглива праця, але вона варта того, аби кайфувати. Це свято душі, моральна розгрузка і спосіб відволіктися від життєвих проблем,» – поділився учасник балу.  

«Вирішила взяти участь у різдвяному балу і підтримати Сергія. Він – новачок, приємно, що можу підказати, навчити. Партнерші важливо дослухатися до партнера і навпаки, тоді буде нескладно. А ще важливо, аби були бажання й натхнення», – переконана дівчина.

Емоції мовою тіла.

Головне – вдалий танок.

У танцювальній програмі – від класики…

…до латини. 

Мрійливий вальс…

.. палке самбо..

… грайливий джайв…

..неквапливий блюз

Що розучувати на бал, кожна пара обирала самостійно.

Позитивний ефект від танців відчувають АТОвець Юрій Миколюк та волонтер Наталія Крицкова.

«Для мене це вже четвертий бал. Враження неперевершені. Перед виходом на паркет спокійний, не переживаю. Коли танцюєш, забуваєш про все на світі, танці лікують душу», – розказав Юрій.

«Для мене це перший бал, трохи нервую. Готувалися протягом чотирьох місяців. Всі рухи відпрацьовували. Більше до душі прийшовся віденський вальс. Він найзворушливіший», – сказала Наталія.

Гарячі оплески рідних…

…друзів…

…знайомих.

«Традиційно приходжу на бал як глядачка. Дуже подобається. Тим паче, мій чоловік – учасник бойових дій. Це кайфово, драйвово. Це дійсно, арт-терапія для АТОвців і волонтерів. Треба якомога частіше проводити такі заходи, аби позбутися спогадів про війну. Велике спасибі всім, хто долучився до організації цього свята», – подякувала глядачка Світлана Гурська.

Святкову атмосферу доповнювали  виступи дитячих колективів…

…ігри…

…майстер-класи.

«Бал – позитивний захід, до якого учасники готуються. Хлопцям та дівчатам подобається спілкуватися в колективі. Це також своєрідна підтримка та розрядка для них. Вони вже – своєрідна танцювальна родина. Більше того, вони вже виходять за рамки таких танцювальних свят і влаштовують самостійно власні виступи. Цей рух не тимчасовий, а постійний. Якщо свято танцю продовжується, значить воно потрібне і має жити далі», –  вважає керівник управління з питань учасників АТО Дніпропетровської ОДА Наталія Шуліка.

На паркеті – і гості.

Танцюють всі.

Наповнював залу музичними ритмами лауреат міжнародних  конкурсів, дипломант фестивалів Європи – військовий оркестр  194-го понтонно-мостового полку ЗСУ.  

У фото-зоні – усміхнені серця.

Бал благодійний. Всі зібрані кошти – на лікування бійців.

Учасники вже з нетерпінням чекають на відкриття чергового, шостого, танцювального сезону.

Він незабаром – навесні.

Уже позаду три різдвяні бали і два – весняні. Перше свято танцю відбулося  наприкінці 2016-го.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux