Опубліковано 10 червня 2022 року, 17:00

«АрселорМіттал Кривий Ріг» відновлює зупинене через війну безперервне виробництво

Металургійний завод «АрселорМіттал Кривий Ріг» відновлює зупинене через війну безперервне виробництво. У червні запустили конвертерний цех та одну з трьох машин безперервного лиття заготовки. Раніше – прокатний стан та доменну піч №6. Роботу промисловості керівники області та міста обговорили під час виїзної робочої наради.

«Працюють підприємства – працює  економіка. Працює економіка – живе і бореться країна. Один з найбільших гірничо-металургійних комбінатів «АрселорМіттал Кривий Ріг» відновлює роботу. До запуску всіх потужностей ще далеко, але підприємство стало на цей шлях. Компанія вибудовує нову логістику та шукає нові ринки  збуту», – зазначив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко. 

Через війну промисловий гігант «АрселорМіттал Кривий Ріг» майже зупинився. Нині підприємство набирає обертів. Запускають після вимушеного простою цехи.

«Підприємство стійко витримує випробування війною. Виплачує зарплату працівникам. Наперед сплачує податки», – наголосив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук. 

Відновлює потужності «АрселорМіттал Кривий Ріг» поступово. Вже працюють конвертерний цех, одна з трьох машин безперервного лиття заготовки.

А ще прокатний стан і доменна піч №6.

 «За останні два тижні у промисловому секторі відновили важливі виробництва. Наприклад, на Арселорі вже працює не лише доменне виробництво, а й сталеливарне і прокат. Економічний фронт  – це дуже важливо як для нашого міста, так і всієї країни», – сказав начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.

Поки що потужності підприємства – менше 50% довоєнної.

«Не пам’ятаю, щоб колись раніше ми зупиняли печі. На щастя потроху запускаємося. Виробляємо чугун – це наша основна задача. На одній печі за добу – 3,2 тис тонн. Далі він поступає у конверторний цех, де з нього роблять сталь», – розповів майстер доменної печі №6 Валерій Сарухан.

У прямому сенсі кипить робота і в цеху з лиття заготовок. Робітники кажуть, під час війни непросто, але працюють.

«Нам приходить розплавлений метал. Його розливаємо, кристалізуємо. Виходять заготовки 150 на 150 см. Таких за добу можемо зробити 25. Кожна по 140-150 тонн», – сказав майстер цеху Олександр Яценко. 

Нині в області працюють 21 з 22 великих промислових виробництв.

Промисловість області оговтується від воєнного шоку

Металурги боронять економічний фронт

Розплавлений метал заворожує

В роботі допомагає сучасне обладнання


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux