Опубліковано 18 липня 2019 року, 10:30

«АрселорМіттал» дослухався до критики Президента Володимира Зеленського та нарешті готовий виконувати взяті на себе екологічні зобов’язання  

Металургійний гігант України «АрселорМіттал Кривий Ріг» готовий пустити на виробництво екоінспекцію і в найкоротший термін вжити заходи щодо поліпшення екологічної ситуації в регіоні. Такі результати «круглого столу» у Дніпропетровській ОДА, в якому взяли участь представники Офісу Президента, «АрселорМіттал», обласна й місцева влада, громадськість. Ця зустріч проводилася за ініціативи облдержадміністрації на виконання доручень, які поставив під час нещодавньої екологічної наради у Кривому Розі Президент України Володимир Зеленський.

«Ведемо діалог максимально відкрито й відверто. Тиснути на бізнес, викликати, як-то кажуть, на килим – не маємо наміру. Проте є запит у громадськості та мешканців. Є соціальна напруга у Кривому Розі через екологічну ситуацію в місті. Тому шукаємо порозуміння з головним забруднювачем», – наголосив представник Офісу Президента України Олег Бондаренко. 

За підсумками наради напрацювали спільний план дій.

Перший крок – підприємство, яке роками ігнорувало контролюючі органи, нарешті надасть всі документи для перевірки.

Другий крок – виробництво проінспектують державна екологічна інспекція та громадськість. «Ми готові до перевірки. У серпні цілком реально. З нашого боку є добра воля», – запевнив т.в.о. генерального директора «АрселорМіттал Кривий Ріг» Олександр Іванов. 

Третій крок – скласти короткостроковий план дій, який вже найближчим часом дозволить знизити  викиди в повітря. Ці напрацювання підприємство зобов’язалося надати протягом тижня. Реалізацію плану розпочнуть одразу після його затвердження науковцями та громадськістю.

Розпочали під час наради й переговори щодо надання грошової компенсації мешканцям Кривого Рогу, які страждають на хронічні захворювання. Фінансово «вибачитися» перед ними забруднювачам запропонував Президент України Володимир Зеленський.

«За дорученням Президента Володимира Зеленського найближчим часом запрацює екологічна робоча група. До неї увійдуть представники екологічної інспекції, обласної влади, контролюючих органів, громадськості. Очільник групи – експерт з екологічних питань Офісу Президента Олег Бондаренко. Підприємство пообіцяло сприяти робочій групі. І це позитивний крок з його боку», – зауважив директор департаменту екології та природних ресурсів Дніпропетровської ОДА Руслан Стрілець.  

«АрселорМіттал Кривий Ріг» – одне з найбільших металургійних підприємств в Україні. А ще – перший забруднювач повітря у місті та області. На нього припадає понад 30% всіх викидів по області і майже 80% - по Кривому Рогу.

Металургійний гігант України «АрселорМіттал» відкритий до діалогу.

Найбільший забруднювач Дніпропетровщини обіцяє пустити екоінспекцію і в найкоротший строк вжити заходи з поліпшення екологічної ситуації в регіоні.

«Ведемо діалог максимально відкрито й відверто. Є запит у громадськості та мешканців, є соціальна напруга у Кривому Розі через екологічну ситуацію в місті – тому шукаємо порозуміння й точки дотику з головним забруднювачем», – наголосив Олег Бондаренко.

 Знайшли порозуміння за «круглим столом» у Дніпропетровській ОДА.

Зустріч – продовження наради, яку Президент Володимир Зеленський провів днями у Кривому Розі.

На «АрселорМіттал Кривий Ріг» припадає понад 30% всіх викидів по області і майже 80% – по Кривому Рогу.

«Найближчим часом запрацює екологічна робоча група. Підприємство пообіцяло сприяти їй. І це позитивний крок з його боку», – зауважив Руслан Стрілець.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux