Опубліковано 05 січня 2022 року, 10:30

7 км нової дороги – на 20 тис машин на добу: новозбудована об’їзна Дніпра розвантажила місто від транзиту

 Новозбудованим Південним обходом Дніпра рухаються транзитні фури та місцеві легкові автівки. Це перша об’їзна в історії міста. 7-кілометрова сучасна дорога у 4 смуги з’єднала Запорізьку трасу з Південним мостом. Вона розрахована на 20 тис машин на добу. Про це розповів голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«На Дніпропетровщині будують та оновлюють державні траси, ремонтують місцеві автошляхи. Від якості доріг залежить життя населених пунктів, добробут і безпека мешканців. На Південний обхід дніпряни чекали давно. Нині першою об’їзною обласного центру вже користуються і водії транзитного транспорту, і місцеві», – зазначив Валентин Резніченко.

Першу об’їзну Дніпра збудували завдяки програмі Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

«Нова об’їзна значно розвантажила Дніпро від автівок, що рухаються Південним мостом у напрямку Запоріжжя. Найперше – вулиці Яснополянську та Космічну. Фури більше не псують там дорожнє покриття», – наголосив начальник Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області Олександр Коломійцев.

Південний обхід Дніпра – траса 1-ї категорії. Дорога – по дві смуги у кожен бік. Із розміткою зі світловідбиваючими властивостями. Посередині для безпеки руху – колесовідбійник.

«На цю трасу давно чекали. Це супер! Тепер вантажівки рухаються в об’їзд. Менше заторів. Загалом гарні дороги дуже важливі для нас, водіїв. Адже від їхнього стану залежить, як довго служитиме автомобіль, – сказала дніпрянка Ірина Лазуткіна. – Вдячні за нову об’їзну. Чим більше матимемо найкращих автошляхів, тим крутіше». 

На перетині із вулицею Аеропортівською – зручна дворівнева розв’язка. Вона розділяє два потоки: транзиту і місцевого транспорту.

«Уже декілька разів користувався новою трасою. Сподобалось. Гарну дорогу зробили. І до аеропорту зручно тепер діставатися», – поділився водій зі Старих Кодаків Олександр Козак.

Поблизу вулиці Мільмана облаштували пішоходний перехід та зручні тротуари. А ще – під’їзди до місцевих гаражів.

«Живу поблизу і бачу, скільки машин їздять новою об’їзною. Багато. Помітила, що Яснополянська тепер розвантажена. Для міста це дуже добре, – розповіла дніпрянка Марина Дойна. – Мої знайомі щодня рухаються цим автошляхом на роботу до Новоолександрівки. Кажуть, час у дорозі скоротився на 15 хвилин».  

Нині триває будівництво Північного обходу Дніпра.

На Дніпропетровщині з’явилася перша об’їзна

Її звели за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво»

Магістраль з’єднала Запорізьку трасу з Південним мостом у Дніпрі

Новою дорогою рухаються і великі автівки,..

..і легкові

Потужність Південного обходу – 20 тис машин на добу

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux