Опубліковано 31 січня 2017 року, 18:00

5 тисяч літрів питної води, 20 тонн продуктів, пересувні пункти обігріву та автономні електростанції: із Дніпропетровщини на Донеччину доправляють допомогу
Потужні електрогенератори, намети, питна вода, продукти харчування – із Дніпропетровщини на Донеччину терміново відправляється гуманітарний вантаж. У результаті обстрілів на порозі гуманітарної катастрофи опинилася Авдіївка, у місті оголошено надзвичайний стан. Руку допомоги постраждалим простягнули ДніпроОДА, Всесвітня Продовольча Програма ООН, рятувальники.

«Ескалація ситуації під Авдіївкою має серйозні наслідки: є руйнування, порушено тепло- і електропостачання, призупинив роботу коксохімічний завод. У місті оголошено надзвичайний стан. Дніпропетровщина підтримує сусідів у скрутну хвилину. Відправляємо в Авдіївку 5 тонн питної води, пересувні пункти обігріву, автономні електростанції. За потреби допомагатимемо жителям Донецької області й надалі», – зазначив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

В зону АТО відправляться й 20 тонн продуктів харчування. Фури завантажує Всесвітня Продовольча Програма ООН. Це найбільша у світі гуманітарна організація, яка доставляє допомогу понад 80 мільйонам людей у 80 країнах.

«Продовольчі набори були заздалегідь заготовлені на складі у Дніпрі, аби своєчасно реагувати на надзвичайні ситуації у разі погіршення погодних умов чи ескалації конфлікту в зоні АТО. Гуманітарну допомогу доставить наш партнер – неурядова організація ADRA України», – повідомили у Всесвітній Продовольчій Програмі ООН.

Головне управління ДСНС України у Дніпропетровській області перекидає до зруйнованої обстрілами Авдіївки 20 рятувальників.

Разом з рятувальним загоном на допомогу постраждалим вирушають вісім одиниць техніки та чотири автономні електростанції різної потужності, які забезпечуватимуть аварійне електропостачання шахтарського міста.

Для обігріву постраждалого населення рятувальники мають п’ять пересувних пунктів. У комплекті – ліжка, пічки, столи, стільці, запас твердого палива та потужний дизельний теплогенератор.

Ситуація в зоні АТО загострилася 29 січня. Супротивник веде масований обстріл Авдіївки та її околиць. Місто з населенням понад 30 тисяч – на порозі гуманітарної катастрофи.


5 тонн води – для жителів Авдіївки, постраждалих від ворожих обстрлів.


На допомогу в зону АТО вирушають рятувальники Дніпропетровщини.
Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux