Інформація про здійснення державної регуляторної політики за І квартал 2018 року

Інформація 

про здійснення державної регуляторної політики 

 місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування Дніпропетровської області відповідно до вимог 

Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» за І квартал 2018 року

З метою реалізації принципу послідовності та передбачуваності державної регуляторної політики відповідно до норм Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» (далі – Закон), розробка проектів регуляторних актів Дніпропетровської облдержадміністрації здійснюється згідно із затвердженим Планом діяльності з підготовки проектів регуляторних актів, оприлюдненому на офіційному веб-сайті облдержадміністрації у мережі Інтернет у розділі “ОДА”, рубриці “Регуляторна діяльність” (www.adm.dp.gov.ua). На цей час до зазначеного Плану включено 2 проекти регуляторних актів.

Проекти регуляторних актів місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування регіону з відповідними аналізами регуляторного впливу згідно зі встановленими Законом вимогами в обов’язковому порядку оприлюднювалися у місцевих друкованих засобах масової інформації і на офіційних веб-сторінках зазначених органів влади. Після офіційного оприлюднення цих документів проходила процедура отримання пропозицій та зауважень від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань.

Місцевими радами (їх виконавчими органами) та райдержадміністраціями вживалися заходи щодо залучення бізнес-спільноти до регуляторних процесів, забезпечення участі підприємців у підготовці й обговоренні проектів нормативно-правових актів місцевого рівня.

Протягом І кварталу 2018 року місцевими регуляторними органами Дніпропетровської області проведено 58 публічних обговорень проектів регуляторних актів, зокрема 39 громадських слухань, 9 круглих столів, 1 семінар та 9 форумів і зборів.

Найбільш активними в цьому напрямі є Криворізька міська рада (її виконавчі органи), де протягом І кварталу проведено 30 заходів з публічного обговорення проектів регуляторних актів, а саме: 25 громадських слухань, 1 круглий стіл, 1 семінар, 3 форумів і зборів, а також сільські, селищні ради Софіївського району, де проведено 6 заходів з публічного обговорення проектів регуляторних актів, а саме: 6 круглих столів.

Також протягом звітного періоду здійснювався постійний моніторинг заходів з відстеження результативності прийнятих регуляторних актів відповідно до затверджених Планів-графіків на 2018 рік. У І кварталі поточного року здійснено 59 заходів з відстеження результативності прийнятих регуляторних актів з них: 28 базових, 14 повторних та 17 періодичних.

З метою організації виконання Закону, зокрема приведення регуляторних актів у відповідність до принципів державної регуляторної політики та недопущення прийняття економічно недоцільних регуляторних актів, за результатами проведених відстежень результативності прийнятих регуляторних актів здійснено перегляд таких актів. Зокрема, на місцевому рівні переглянуто 57 регуляторних актів, з них 36 актів визнано такими, що потребують скасування, 12 – потребують внесення змін. Протягом І кварталу поточного року найбільшу кількість регуляторних актів переглянуто у Дніпровській міській раді (її виконавчих органах) – 15 регуляторних актів. Серед сільських територій лідером є Межівський район – 28 регуляторних актів (з урахуванням райдержадміністрації та сільських, селищних рад).

Загалом за підсумками І кварталу 2018 року в області прийнято 56 регуляторних актів.

Облдержадміністрацією і надалі продовжуватиметься здійснення постійного моніторингу щодо виконання місцевими регуляторними органами вимог Закону та забезпечення інформаційної підтримки реалізації державної регуляторної політики на території області.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux