Інформація про стан упровадження державної регуляторної політики за I півріччя 2017 року

Інформація про стан упровадження державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування Дніпропетровської області відповідно до вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» за І півріччя 2017 року

З метою реалізації принципу послідовності та передбачуваності державної регуляторної політики відповідно до норм Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» (далі – Закон), розробка проектів регуляторних актів Дніпропетровської облдержадміністрації здійснюється згідно із затвердженим Планом діяльності з підготовки проектів регуляторних актів, оприлюдненому на офіційному веб-сайті облдержадміністрації у мережі Інтернет. На цей час до зазначеного Плану увійшов 1 проект регуляторного акта.

Проекти регуляторних актів районних державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування регіону з відповідними аналізами регуляторного впливу згідно зі встановленими Законом вимогами в обов’язковому порядку оприлюднювалися у місцевих друкованих засобах масової інформації та/або на веб-сторінках місцевих органів державної влади. Після офіційного оприлюднення цих документів проходила процедура отримання пропозицій та зауважень від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань.

Протягом І півріччя 2017 року місцевими регуляторними органами Дніпропетровської області проведено 80 публічних обговорень проектів регуляторних актів, зокрема 22 громадських слухання, 32 круглих столи, 5 семінарів та 21 форум і збір.

Зокрема, протягом ІІ кварталу поточного року найбільш активними в цьому напрямі були Нікопольська міська рада (її виконавчі органи), де проведено 17 заходів з публічного обговорення проектів регуляторних актів, а саме: 8 круглих столів та 9 форумів і зборів, а також сільські, селищні ради Софіївського району, де проведено 8 заходів з публічного обговорення проектів регуляторних актів, а саме: 3 громадських слухання, 4 круглих столи, 1 форум.

Кім того, у звітному періоді на території регіону здійснено 173 відстеження результативності прийнятих регуляторних актів з них: 100 базових, 41 повторне та 32 періодичних.

З метою організації виконання Закону, зокрема приведення регуляторних актів у відповідність до принципів державної регуляторної політики та недопущення прийняття економічно недоцільних регуляторних актів, за результатами проведених відстежень результативності прийнятих регуляторних актів здійснено перегляд таких актів. Зокрема, на місцевому рівні переглянуто 123 регуляторних акти, з них 13 актів визнано такими, що потребують скасування, 68 – потребують внесення змін.

Загалом за підсумками І півріччя 2017 року в області прийнято 219 регуляторних актів.

 Облдержадміністрацією і надалі продовжуватиметься здійснення постійного моніторингу щодо виконання місцевими регуляторними органами вимог Закону та забезпечення інформаційної підтримки реалізації державної регуляторної політики на території області.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux