Опубліковано 06 листопада 2019 року, 12:26

У Дніпропетровській обласній філармонії стартував фестиваль «Австрійська осінь»

Поринути у світ музики і розчинитися у ній. Відчути осінь через чарівливі звуки класики. Таку можливість мають мешканці регіону цього тижня. В обласній філармонії у Дніпрі проходить фестиваль «Австрійська осінь». Зі сцени лунатимуть твори Бетховена, Брукнера, Малера, Шумана, Равеля, Гуммеля, Штрауса. У виконанні академічного симфонічного оркестру філармонії, австрійського тріо Еггнера та української вокалістки Інни Галатенко. На відкритті із привітальним словом до музикантів і глядачів звернувся голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко. 

«Щиро вітаю Дніпропетровщину зі святом класичної музики. Дуже приємно, що ця «осінь» проходить в обласній філармонії – пам’ятці архітектури початку ХХ сторіччя. Дякую дипломатам, меценатам, громаді – всім, хто долучився до організації. Облдержадміністрація завжди підтримуватиме такі ініціативи. Бажаю всім якісного, духовно й емоційно напруженого фестивалю», – сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко.

Змах диригентської палички – і полилися перші звуки. Оркестр – наче добре відлагоджений організм. Все – завдяки неперевершеній майстерності диригентки Наталії Пономарчук.

«Музиканти оркестру філармонії здобули славу майстрів, що виконують особливо складні класичні композиції. Не всі можуть зіграти, приміром, Густава Малера та Антона Брукнера. Діячі з інших українських міст сприймають це як виклик», – підкреслив голова громадської організації «Суспільство друзів філармонії Дніпра» Томас Бруннер.

«Першу скрипку» на сцені грало тріо із Австрії. Брати Еггнер «живуть музикою» змалку. Навчалися у Віденській філармонії. Вже понад 20 років разом на сцені. Виступали в Європі, Америці, Австралії, Азії. У Дніпрі – вперше.

«Дуже раді взяти участь у фестивалі. Зазвичай перед виступом – у передчутті чогось надзвичайного», – поділився віолончеліст Флоріан Еггнер.

«На сцені музика об’єднує оркестр зі слухачами. У цю мить ми всі відчуваємо неймовірні почуття», – сказав скрипаль Георг Еггнер.

Фестиваль «Австрійська осінь» триватиме до 10 листопада. Він проходить у Дніпропетровській обласній філармонії вже вдруге.

Цього тижня в обласній філармонії у Дніпрі проходить фестиваль «Австрійська осінь»

На відкриття завітав очільник області разом із дружиною

«Дякую дипломатам, меценатам, громаді – всім, хто долучився до організації. Облдержадміністрація завжди підтримуватиме такі ініціативи», – сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко

Академічний симфонічний оркестр філармонії – наче добре відлагоджений організм,..

..у якому важливий кожен елемент

Оркестром вправно керує диригентка Наталія Пономарчук

Музиканти філармонії здобули славу майстрів, що виконують особливо складні твори

«Не всі можуть зіграти, приміром, Густава Малера та Антона Брукнера», – Томас Бруннер

«Першу скрипку» на сцені грало тріо братів Еггнер із Австрії

«Дуже раді взяти участь у фестивалі», – Флоріан Еггнер

«На сцені музика об’єднує оркестр зі слухачами. У цю мить ми всі відчуваємо неймовірні почуття», – Георг Еггнер

Фестиваль «Австрійська осінь» – до 10 листопада

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux