Понад 2 тис родин області отримали компенсацію за програмою «єВідновлення»

На Дніпропетровщині понад 2 тис власників пошкоджених осель отримали компенсацію за державною програмою «єВідновлення». Загалом на більш ніж 114 млн грн. Сформовано вже й 16 сертифікатів на нове житло. Триває підготовка до опалювального сезону. Правоохоронці виявили 177 порушників нересту. Заступник начальника ОВА Юрій Яндульський розповів про новини регіону.

«Протягом тижня ворог не припиняв терор Дніпропетровщини. Цілив ракетами, дронами різних типів, артилерією. Гучно було в кожному з районів. Найбільше дісталося Дніпровському, Синельниківському, Нікопольському. На жаль, 9 людей загинули. Близько півсотні – постраждали. Понівечена цивільна інфраструктура», – зазначив Юрій Яндульський. 

В області вже готуються до наступного опалювального сезону. Робота кипить на всіх теплопостачальних підприємствах.

«Співпрацюємо з міжнародними організаціями та гуманітарними місіями щодо постачання генераторів, обладнання, труб. Вже отримали допомогу Нікопольский, Криворізький, Дніпровський та Кам’янський райони. Дякуємо представникам ЮНІСЕФ, ПРООН та Німецькому уряду за неї», – розповів заступник очільника області.

В енергосистемі зберігається дефіцит електроенергії. Через пошкодження, завдані ракетними ударами росіян. На Криворіжжі обмеження споживання для промисловості продовжують діяти цілодобово. Мешканців просять заощаджувати електрику. Особливо в період з 19.00. до 22.00.

«Додала клопоту і погода. 21 квітня внаслідок злив та шквального вітру на Дніпропетровщині сталися обриви електроліній. Без світла залишилися десятки тисяч осель. Майже всі райони області постраждали від негоди. Впродовж доби енергетики полагодили електромережі. Повернули світло у домівки понад 23 тис родин», – сказав Юрій Яндульський.

За минулий тиждень аварійні бригади повернули світло для понад 36 тис сімей у 17 населених пунктах, чиї домівки залишилися без електропостачання через обстріли.

Область долучилася до програми DREAM. Це державна електронна екосистема. «Єдине вікно» для всіх проєктів відбудови та модернізації в Україні. Платформа забезпечує їх прозору та ефективну реалізацію.

Свої плани розвитку вже додають до системи 37 громад Дніпропетровщини.

З 1 квітня на водоймах області тривають обмеження рибальства через нерест. За цей час Дніпропетровський рибоохоронний патруль провів 325 рейдів. Затримав 177 порушників. Вони нанесли збитків рибному господарству на понад 4 млн грн.

Державні інспектори вилучили майже 1,5 тис кг незаконно добутих водних біоресурсів та 281 одиницю заборонених знарядь лову.

 

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux