Опубліковано 01 вересня 2021 року, 16:30

Майже 800 учнів пішли до оновленої гімназії Дніпра 

Майже 800 учнів зустріли День знань в оновлених стінах дніпровської гімназії №33. Для школярів – стильні й затишні класи, нова техніка, обладнане подвір’я зі спортивним майданчиком. Привітав дітей із початком навчального року Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

«Не міг не відвідати гімназію зі 150-річною історією. Тепер це сучасний європейський об’єкт, – зазначив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов. – Програма «Велике будівництво» рухається вперед. Дніпропетровщина дуже активний її учасник. В області втілюється понад 20 інфраструктурних проєктів». 

До свята міністр подарував учням книжки для шкільного буккросингу.   

Найстарішу гімназію Дніпра оновили за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». 

Таке глобальне перетворення – перше в історії закладу. Від старої будівлі залишилися лише стіни. Все інше – замінили, укріпили, відремонтували.  

«Освітній простір, у якому хочеться навчатися. Де кожен куточок радує око. Де комфортно, тепло, яскраво. Такий результат реконструкції Дніпровської гімназії №33. Кардинальні зміни – і в інших навчальних закладах області», – сказав голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. 

Підрядники максимально зберегли історичну самобутність будівлі. А в інтер’єри навчальних кабінетів додали «родзинку» – тематичні фотошпалери. Наприклад, вхід до кабінету біології прикрашає малюнок із зображенням підводного світу. Є інсталяція на хімічну тематику. На ній – атоми і молекули.

На підлозі у коридорах – дизайнерський малюнок. Він збігається з кольоровими лініями на стінах.

Територію навколо гімназії озеленили. Внутрішнє просторе подвір’я виклали новою тротуарною плиткою. До Дня знань там вперше після ремонту влаштували свято.

«Кращого початку навчального року годі й бажати. Свято – подвійне. Зустрічаємо його у повністю оновленій будівлі»,  –  сказала директорка гімназії №33 Лідія Яворенко.

Про безпеку учнів дбає «розумна» система відеоспостереження. Камери – як всередині, так і на фасаді будівлі. Вміють розпізнавати обличчя та номери автомобілів.

«Ось не можу забрати сина з групи продовженого дня. Настільки йому подобається у гімназії. На мою думку, це найкраща оцінка від дітей», – радіє представниця батьківської ради, мама другокласника Ольга Молдавська.

За смачними обідами – до реконструйованої їдальні. Харчоблок – двоповерховий. Підвал обладнали під комори для зберігання продуктів. Там є дві душові, підсобні кімнати. Продукти нагору доправляє вантажний підйомник.

У зоні кухні – потужні витяжки та професійні плити. Стіни в обідній залі декоровані соковитими овочами та фруктами.

«Мій останній рік у школі запам’ятається найбільше. Не тільки тому, що він випускний. А ще й тому, що навчатимуть у гарних умовах. Вже хочеться зробити цікавий дослід в оновленому кабінеті хімії. І влаштувати концерт в модернізованій актовій залі», – додала президент гімназії, одинадцятикласниця Анастасії Ошмянська.

Цьогоріч гімназії – 156 років. Вона почала роботу у 1865 році. Була першим навчальним закладом для дівчат у Катеринославі. Вихованки вивчали природознавство, фізику, географію, математику, іноземні мови, історію, педагогіку, рукоділля, музику, співи, танці.

Учні гімназії сіли за парти в модернізованих класах

Міністру провели екскурсію шкільним музеєм

У День знань настрій – святковий

Коридори навчального закладу прикрашені яскравими інсталяціями

Інтер’єр сучасний та стильний

Актовий зал готовий до шкільних концертів

Якщо перерва – то на свіжому повітрі

Найстаршій гімназії Дніпра понад 155 років

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux