Опубліковано 08 травня 2019 року, 10:30

Як вдома: на Дніпропетровщині зводять будинки для дітей-сиріт із наближеними до сімейних умовами 

Комфортна одноповерхова будівля для десятьох дітей. У ній – п’ять спалень, кухня та велика зала, На подвір’ї – клумба і майданчик для ігор. Такі умови створюють на Дніпропетровщині для сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Вихованням хлопців та дівчат займатимуться педагоги і психологи. Новаторський проект нині втілюють у чотирьох населених пунктах області. Один з малих групових будинків зводять у Раївці, повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.  

«На зміну інтернатам в Україні створюють малі групові будинки. Це заклади сімейного типу. Умови проживання в них наближені до домашніх. Вихованці таких будинків зможуть отримати всі навички, необхідні для подальшого життя. Вони навчатимуться у загальноосвітніх школах разом із іншими однолітками, обиратимуть гуртки за інтересами, – розповів голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. – Нині в області зводимо 4 такі будинки».       

На новий заклад очікує і Раївська сільська об’єднана громада Синельниківського району.

«Радіємо, що один із малих групових будинків зводять у нашому селі. Це справді необхідність для сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування», – сказала директор центру надання соціальних послуг Раївської сільської ради Каріне Чуєва. 

Підрядники вже звели будівлю, встановили вікна. Нині облаштовують дах, ось-ось стануть до внутрішніх робіт – укладуть підлогу, змонтують стелю.

«У будинку виховуватимуться 10 дітей. Для них облаштують п’ять спалень, кухню та кімнату відпочинку. Все буде гарним і сучасним. За порядком у домі діти слідкуватимуть самостійно. Допомагатимуть вихователі, кухар та психолог», – розповіла в.о. директора Раївського малого групового будинку Ніна Калашнікова.

Головна відмінність такого будинку від інтернату – відкритість. Діти зможуть відвідувати звичайну сільську опорну школу та гуртки.  

«Я сама виховувалася в інтернаті. Точно знаю – у родині краще. У такому будинку будуть умови, наближені до домашніх. Ніби велика родина. Це дуже добре», – поділилася мешканка Раївки Ірина Маслова. 

Малі групові будинки зводять також у Петриківці, Богданівці та Солоному.

На Дніпропетровщині зводять будинки для дітей-сиріт із наближеними до сімейних умовами

Каріне Чуєва: «Радіємо, що один із малих групових будинків зводять у нашому селі. Це справді необхідність для сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування»

Підрядники вже звели будівлю,..

…встановили вікна,…

…облаштовують дах

Стартували внутрішні роботи

Ніна Калашнікова: «У будинку виховуватимуться 10 дітей. Для них облаштують п’ять спалень, кухню та кімнату відпочинку. Все буде гарним і сучасним. За порядком у домі діти слідкуватимуть самостійно. Допомагатимуть вихователі, кухар та психолог»

Головна відмінність такого будинку від інтернату – відкритість

Діти зможуть відвідувати звичайну школу та гуртки

Ірина Маслова: «Я сама виховувалася в інтернаті. Точно знаю – у родині краще. У такому будинку будуть умови, наближені до домашніх. Ніби велика родина. Це дуже добре»

Малі групові будинки зводять також у Петриківці, Богданівці та Солоному


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux