Опубліковано 14 травня 2019 року, 12:30

Вже понад 16 тис школярів відвідали патріотичні екскурсії «Шляхами героїв» – Валентин Резніченко

Школярі Нікопольського району пройшлися «Шляхами героїв». Хлопці та дівчата побували у військовій частині 93-ї окремої механізованої бригади, переглянули зовнішню та внутрішню експозиції Музею АТО у Дніпрі. Загалом патріотичні екскурсії відвідали вже понад 16 тис дітей, повідомив очільник регіону Валентин Резніченко.  

«Із 2017-го Дніпропетровська ОДА організовує для старшокласників патріотичні тури. Діти відвідують військову частину, Музей АТО та Алею пам’яті. Вони можуть особисто поговорити із Героями сучасності, поставити запитання, які їх хвилюють, та дізнатися про війну на Сході з перших вуст», – розповів голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. 

Цього разу із армійськими буднями приїхали познайомитися школярі Нікопольського району. Перша локація – військова частина 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний яр» у Черкаському Новомосковського району.

«Я спробував зібрати автомат АК-47 і приміряв бронежилет. Це виявилося зовсім непросто», – сказав учень 10 класу Олексіївської школи Нікопольського району Денис Шпонька.

 Школярів ознайомили із тренувальною базою бійців – розповіли, як відточують майстерність вартові і показали смугу перешкод. Кожен мав змогу випробувати свої сили на тренажерах.

«Наші бійці з березня 2014-го відстоюють незалежність України на Донбасі. 287 військових віддали у боях своє життя. Понад 1,5 тисячі – нагороджені державними відзнаками, троє – Герої України», – розповіла заступник командира 93-ї бригади Олена Жеребчикова.

 Гіди патріотичних екскурсій – військові та волонтери. 

«Коли людина дивиться про війну фільми або читає книжки – це не так проймає, як побачене в реальному часі. Спілкування з воїнами, живі розповіді, історія, яку можна відчути на дотик – усе це справляє неабияке враження. Це надовго залишається в пам’яті», – сказала волонтерка, гід Юлія Курочкіна.

Наступна локація – дніпровський Музей АТО – перший в Україні. Із зовнішньою експозицією дітей знайомить ветеран АТО Дмитро Кошка.

«Мій батько був два роки в АТО. Тому для мене це дуже близька тема. Цікаво було побачити, чим живуть бійці та волонтери. Емоції переповнюють», – сказала десятикласниця Олексіївської школи Нікопольського району Анна Варфоломієва.

 Патріотичні екскурсії «Шляхами героїв» вже відвідали понад 16 тисяч дітей із різних куточків Дніпропетровщини.

Школярі Нікопольського району пройшлися «Шляхами героїв»

 Хлопці та дівчата побували у військовій частині 93-ї окремої механізованої бригади

 Тут показали військове спорядження

Познайомили з буднями військових

 Показали смугу перешкод

 Наступна локація - Музей АТО у Дніпрі

Дітей ознайомили із зовнішньою та внутрішньою експозиціями

Анна Варфоломієва:  «Мій батько був два роки в АТО. Тому для мене це дуже близька тема. Цікаво було побачити, чим живуть бійці та волонтери. Емоції переповнюють»

 Патріотичні екскурсії «Шляхами героїв» вже відвідали майже 16 тисяч дітей із різних куточків Дніпропетровщини

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux