Опубліковано 24 вересня 2018 року, 14:30

Восени військову присягу на вірність українському народові складуть більше 1800 новобранців Дніпропетровщини

Із Дніпропетровщини під час осіннього призову-2018 до лав української армії підуть 1850 новобранців. Призовників відправлятимуть до військових частин протягом трьох місяців – з жовтня до кінця грудня. Про це стало відомо під час наради з питань призову громадян на строкову військову службу, яка відбулася у Дніпропетровській ОДА. 

 «Уже в жовтні стартує осінній призов-2018. Із Дніпропетровщини у військові частини плануємо відправити 1850 хлопців. Місцева влада має взяти під особистий контроль виконання плану і несе персональну відповідальність за комплектацію строковиками Збройних Сил України та інших військових формувань», – наголосив заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Юрченко.

Цієї осені строковиків призиватимуть за новими правилами. Зокрема, призов подовжений і триватиме не два місяці, а три.

Це зумовлене збільшенням призовників для комплектування військ Нацгвардії та Державної прикордонної служби України. Крім того, відтермінування дозволить комісіям провести якісніший медогляд та відбір новобранців.

Зокрема, з 8 до 13 жовтня та з 19 до 23 листопада мобілізуватимуть до Збройних Сил України.

З 29 до 30 жовтня та з 22 до 29 листопада – до інших військових формувань: Нацгвардії, Прикордонних військ та Державної спецслужби транспорту.

Призовний вік – з 20 по 27 років. Чоловіки, придатні до служби, отримають повістку. У відведений термін треба з'явитися до районного військового комісаріату та пройти медичне обстеження. Якщо здоров'я в нормі – до служби придатний.

Призовники без вищої освіти служитимуть в армії півтора року, з вищою  – рік.

Розраховувати на відтермінування від армії можуть ті, хто має двох і більше дітей, вагітну дружину чи дитину з інвалідністю, є єдиним годувальником у родині, виховує дитину до 3-х років. Також звільняються від армії правоохоронці, лікарі, вчителі, студенти.

Новоприбулих військовослужбовців не відправлятимуть у зону проведення військової операції. Служитимуть на Донбасі лише ті, хто добровільно підписав контракт із ЗСУ.

 Весною 2018-го із Дніпропетровщини призвали до Збройних Сил України та інших військових формувань 1520 новобранців. Найкраще провели призов Павлоград, Тернівка, Кривий Ріг, а також Павлоградський, П’ятихатський, Апостолівський, Першотравенський і Петропавлівський райони.

 Із Дніпропетровщини під час осіннього призову у військові частини відправляться 1850 хлопців. У ДніпроОДА нагадали, що місцева влада має взяти під особистий контроль виконання плану.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux