Опубліковано 17 жовтня 2019 року, 17:35

Відтепер закупівлі у системі Prozorro можна робити в онлайн-магазині

Публічні закупівлі тепер можна робити і у Prozorro Market. Зручно і бізнесменам, і держзамовникам. Спрощена процедура – для невеликих закупівель до 200 тис грн. Новинки у системі Prozorro обговорили на безкоштовному семінарі у Дніпропетровській ОДА. 

«Вчора Президент України підписав нову редакцію закону про публічні закупівлі. Акт вступить у дію через півроку. За цей час необхідно роз’яснити учасникам всі новації, аби вони могли підготуватися до змін у процедурі закупівель. З цією метою розпочали тур великими містами України. Проводимо зустрічі з підприємцями та замовниками», – зазначив голова громадської організації «Громадський контроль» Денис Селін.

Серед новинок у Prozorro – створення електронного каталогу.

«Декілька місяців тому «відкрили» онлайн-магазин. Спочатку в пілотному форматі, та зараз він доступний і для учасників закупівель із інших регіонів, – розповів заступник директора держпідприємства «Прозорро» Андрій Кузьменко. – Тепер дуже просто закуповувати недорогі товари. Замовникам не треба готувати тендерну документацію, виписувати кваліфікаційні та технічні вимоги, чекати, поки пройде процедура. Все – як у звичайному онлайн-маркеті».

Зараз наповнюють «полиці» Prozorro Market. Вже у каталозі – 13 найпопулярніших груп товарів. За півроку їх кількість планують збільшити до 300, наголосив Андрій Кузьменко.

«За новою редакцією закону, закупівлі через Prozorro на незначні суми – до 200 тис грн – стали обов’язковими. Раніше їх можна було провести через укладання прямих договорів. Для замовника процедуру спростили, зменшивши кількість необхідних документів. І бізнес тепер матиме більше можливостей для участі у закупівлях», – сказала заступниця директора департаменту Мінекономіки Наталя Шимко.

Ще одна новинка для підприємців – можливість виправити певні помилки просто під час тендеру, після аукціону. Наприклад, якщо замовник виявить нестачу певних документів або їх неправильне заповнення. У такому випадку постачальник матиме добу на виправлення.

«Закуповуємо через Prozorro медобладнання, ліки, побутову техніку, хімію. Але не встигаємо стежити за появою нових класифікаторів товарів. Звідси й складнощі у торгах. Тому охоче долучаємося до таких семінарів. Тут завжди можна дізнатися про корисні новинки», – поділилася учасниця, член тендерної комісії Дніпропетровського ЦПМСД №4 Ірина Кудрешова.

До семінару щодо нововведень у системі Prozorro у Дніпропетровській ОДА долучилися понад 300 підприємців та держзамовників області.

У Дніпропетровській ОДА відбулася зустріч із учасниками публічних закупівель

«За новою редакцією закону, закупівлі через Prozorro на незначні суми – до 200 тис грн – стали обов’язковими», – Наталя Шимко

Публічні закупівлі тепер можна робити і у Prozorro Market

Андрій Кузьменко: «Тепер дуже просто закуповувати недорогі товари. Все – як у звичайному онлайн-маркеті»

Учасникам семінару розповіли й про інші новинки у законодавстві

«Охоче долучаємося до таких семінарів. Тут завжди можна дізнатися про корисні новинки», – Ірина Кудрешова

До семінару долучилися понад 300 підприємців та держзамовників області

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux