Опубліковано 02 липня 2018 року, 14:30

Відпочинок дітей, патріотичні екскурсії та інклюзивний парк: у ДніпроОДА пройшов щотижневий звіт

Біля ДніпроОДА відкрився перший в Україні інклюзивний парк, діти АТОців відпочили за кордоном, а до патріотичних екскурсій «Шляхами героїв» долучається все більше старшокласників. Про це під час щотижневого публічного звіту розповіла радник очільника області Ольга Горб.

Восьмеро дітей АТОвців повернулися із відпочинку в Данії.

«Десять днів хлопчики та дівчата із Дніпропетровщини провели у європейському таборі. Відпочивали активно: ходили в аквапарк, на екскурсії, відвідували освітні курси, - розповіла Ольга Горб. – Минулого тижня ще п’ятеро дітей АТОвців відправилися на канікули до Австрії. Також цього літа хлопчиків та дівчат на відпочинок прийматиме Польща, Бельгія, Греція». 

Більше тисячі АТОвців з Дніпропетровщини цьогоріч оздоровляться в санаторіях, додала Ольга Горб. Путівки забезпечує держава, тож відпочинок безкоштовний.

«До кінця літа плануємо відкрити реабілітаційне відділення для АТОвців у лікувальному центрі «Солоний лиман». Воно розраховане на 36 місць, курс реабілітації – 24 дні. Там застосовуватимуть лікувальні грязі, масаж, лікувальну фізкультуру, фізпроцедури. Буде й психологічна реабілітація», -  зазначила радник очільника області.

Біля ДніпроОДА відкрився перший у країні інклюзивний парк. Проект реалізували спільними зусиллями облдержадміністрація та Благодійний Фонд Порошенка за соціальною програмою Марини Порошенко. 

«Проводити час у парку цікаво та безпечно можуть всі діти. Ігрові елементи з пандусами та без гострих кутів, під ногами – м’яке екологічно чисте покриття. Для дітей із вадами зору – таблички зі шрифтом Брайля і тактильна плитка. Є гойдалки, на які можна заїжджати на інвалідному візку, незвичні будиночки, каруселі, гірки й лабіринти.  Окремі елементи сприяють розвитку координації та мислення малечі», - повідомила Ольга Горб.

Цьогоріч вже 2,5 тисячі старшокласників взяли участь у проекті «Шляхами героїв».

«Це одноденні патріотичні екскурсії для школярів, які вже другий рік поспіль організовує ДніпроОДА. Діти зі всієї області відвідують 25-у бригаду в Гвардійскому, Музей АТО та Алею пам’яті біля будівлі обладміністрації. За допомогою таких турів прагнемо дати школярам можливість з перших вуст дізнатися про сучасну історію України», - сказала радник голови ДніпроОДА.

Повністю публічний звіт можна переглянути за посиланням.

Про новий інклюзивний парк,..

відпочинок дітей АТОвців за кордоном,..

 патріотичні екскурсії для старшокласників

розповіла радник голови ДніпроОДА Ольга Горб…

під час щотижневого звіту обласної влади

 Наступний звіт – вже незабаром

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux