Опубліковано 26 січня 2018 року, 12:30

Урядовою програмою «теплих кредитів» скористалися вже майже 120 ОСББ та кооперативів Дніпропетровщини
З початку урядової програми «теплими кредитами» скористалися майже 120 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів регіону. Загалом вони запозичили в держави близько 10 млн грн. За цим показником Дніпропетровщина – серед областей-лідерів, повідомив Віце-прем’єр-міністр України – міністр Мінрегіонбуду Геннадій Зубко під час підсумкової прес-конференції в Києві.

«Коли ми почали працювати над створенням ОСББ в Україні, то постало питання: «Як мотивувати мешканців багатоповерхівок об’єднуватися?». Одним з таких стимулів стала урядова програма «теплих кредитів». Сьогодні це реальний інструмент для 27 тисяч ОСББ. За останні три роки було видано майже 274 тисячі «теплих кредитів». Українці запозичили 5 мільярдів гривень, майже третину з них відшкодувала держава», – розказав Геннадій Зубко.

Найбільший попит на вигідні кредити – у Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській, Одеській, Рівненській та Волинській областях, додав він.

Зокрема, у 2017-му ОСББ та ЖБК Дніпропетровщини взяли 60 «теплих кредитів» на суму 6 млн грн. Кількість позик зросла удвічі в порівнянні з попередніми роками.

«Президент України Петро Порошенко акцентує на підтримці мешканців, які дбають про енергоефективність своїх осель. На Дніпропетровщині для співвласників багатоповерхівок діє програма здешевлення «теплих кредитів». Позичальникам стовідсотково компенсують кредитні відсотки коштом обласного бюджету», – акцентував голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

Держава бере на себе від 40% до 70% тіла «теплої позики». Фінансові стимули стосуються утеплення стін, підвалів та дахів, модернізації системи опалення, заміни вікон, встановлення лічильників тепла й води. Перелік енергоефективного обладнання чи матеріалів, на які можна отримати державну компенсацію, – тут.

«Теплі кредити» надають «Ощадбанк», «Укргазбанк», «Укрексімбанк» та «Приватбанк» на строк від 6 місяців до десяти років.

Додаткова інформація за телефонами: (044) 296-71-60, (044) 292-32-57 або в департаменті ЖКГ ДніпроОДА – (056) 742-86-50.

Урядова програма «теплих кредитів» була започаткована в Україні у 2014 році.

На Дніпропетровщині майже 2,8 тис ОСББ, до складу яких входять близько 3 тис будинків. Найбільш активними є Дніпро, Кривий Ріг, Нікополь та Павлоград.


Урядовою програмою «теплих кредитів» скористалися вже майже 120 ОСББ та кооперативів Дніпропетровщини


Лідерство області відзначив Геннадій Зубко.
Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux