Опубліковано 28 вересня 2018 року, 18:00

Уперше в Дніпрі проходить масштабний книжковий фестиваль Book Space – Юрій Голик

Відшукати улюблену книжку та поспілкуватися з її автором. Така можливість для жителів та гостей Дніпра – протягом трьох днів. На майданчику біля обласної адміністрації розгорнувся міжнародний Книжковий фестиваль Book Space. У місті він проходить вперше, розповів радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Юрій Голик.

Фест – до 30 вересня. Працює кілька майданчиків: біля Дніпропетровської ОДА, в самій будівлі держустанови та поряд – у Парку ракет та сквері Героїв.

Для учасників – книжкові ярмарки на свіжому повітрі.

«Опинився тут випадково, здивований такою кількістю літератури, а головне – її якістю. Вдячний за такий захід», – зауважив відвідувач фесту Сергій Матвєєв.

На стендах – збірки на будь-який смак.

«Прийшла сюди з донькою, книги – це наша любов, ми обидві письменниці. Одразу знайшли збірку до душі – «210 добрих справ», – сказала відвідувачка фесту Вікторія Філіна.

Презентації літературних новинок – у стінах облдержадміністрації. Вхід вільний. Одним із перших своїм «дітищем» поділився журналіст, письменник Савік Шустер.

«Мене часто запрошують до різних міст, проте важко знайти час. У мене дуже напружений графік зараз. До Дніпра я прибув спеціально. Два дні провів у літаку, – зазначив журналіст, письменник Савік Шустер. – Це перший у Дніпрі такий форум, я не міг його оминути. Адже я сам автор книги. І Дніпро займає у ній особливе місце».

Паралельно із презентаціями – лекції. Про підручники історії нового покоління разом із вчителями та дітьми міркувала автор багатьох шкільних підручників Олена Бурлака.

«Хотілося, щоб підручник був цікавий вчителям та дітям, а ще – максимально простий. Час відходити від зазубрювання. Треба вчити дітей мислити, розширювати кругозір. Багато тексту не потрібно. Іноді ілюстрація може розповісти більше», – поділилася Олена Бурлака.

Для гостей міжнародного фесту Book Space – ще виставки, музичні виступи, лаунж-зони, фудкорти.

«Ми довго дивилися на книжкові фестивалі у столиці та Львові, не розуміли – чому такого заходу ще немає у нас. Адже в Дніпрі найбільш читаюча облдержадміністрація, міськрада. Крім того, вже десятки держбудівель регіону підтримали нашу «буккросингову хвилю». Нарешті мрія здійснилася. На площі біля ДніпроОДА зібрали понад 60 видавництв.  Запрошуємо всіх бажаючих», – сказав радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Юрій Голик.

Book Space зібрав 80 авторів з України, Франції, Польщі, Данії, США, Німеччини та інших країн. Зокрема, свою книгу «Українська ніч: інтимна історія революції» презентує американська письменниця, професор Єльського університету Марсі Шор.

«Майдан здивував мене. Українці намагалися знайти відповіді не тільки на політичні, а й на екзистенціальні  питання. Що значить бути людиною, суб'єктом, а не предметом. Що значить взяти відповідальність за себе, за суспільство», – поділилася американська письменниця Марсі Шор.

Серед гостей також – комерсант та письменник Гарик Корогодський, письменниці Оксана Забужко та Ірена Карпа, поет-сатирик Орлуша. Із  США – історик, професор Гарвардського університету Сергій Плохій, із Франції – історик та письменник Андре Рош, розповіла арт-директорка фесту Вікторія Наріжна.

Фестиваль безкоштовний. Докладна програма – тут. Організатори заходу – Дніпропетровська облдержадміністрація та програма «Культурна столиця».

Біля Дніпропетровської ОДА – масштабний фест

 Стартував Book Space- 2018

До свята у ДніпроОДА готувалися

 Адмінбудівлю прикрасили фотозони

Створили атмосферу осіннього затишку, коли так приємно усамітнитися із книжкою

 Юрій Голик: «Наша мрія про книжковий фест здійснилася. На площі біля ДніпроОДА зібрали понад 60 видавництв.  Запрошуємо всіх бажаючих»

 Вже у перший день фест зібрав безліч книголюбів

Погортати книжки пройшли і дорослі,..

і малі

Фестиваль проходить одразу у кількох локаціях

Є доросла та дитяча зона

 Приїхали 80 авторів

 Вони спілкуються із прихильниками та роздають автографи

Творчий вечір – і у журналіста, письменника Савіка Шустера

Він зібрав повний зал

Савік Шустер: Це перший у Дніпрі такий форум, я не міг його оминути. Адже я сам автор книги. І Дніпро займає у ній особливе місце»

 Серед гостей фесту – й автор багатьох шкільних підручників Олена Бурлака.

Олена Бурлака: «Час відходити від зазубрювання. Треба вчити дітей мислити, розширювати кругозір»

 Багато цікавого організатори фесту підготували для дітей

Прямо на місці малеча роздивляється дитячі книжки із яскравими ілюстраціями…

та обирає літературу до смаку

Книжний фестиваль триватиме три дні

Поринути у захопливий світ читання можна біля та у ДніпроОДА

Тут можна зустрітися з авторами із України, Франції, Польщі, Данії, США, Німеччини та інших країн

відпочити із книжкою в руках

Вподобані книги можна придбати

Вхід на фест вільний

Book Space у Дніпрі проводиться вперше

 У ДніпроОДА сподіваються: книжковий фестиваль стане традиційним


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux