Опубліковано 16 жовтня 2019 року, 18:25

У спорткомплексі «Прометей» Кам’янського облаштують мультифункціональну залу-трансформер 
Баскетбольна зала перетворюється на тенісний корт

Величезна баскетбольна зала із професійним паркетом рівня NBA, що за декілька годин легко перетворюється у тенісний корт із сучасним хардпокриттям. Такий багатофункціональний «трансформер» вже наступного року з’явиться у реконструйованому корпусі спорткомплексу «Прометей» у Кам’янському. Це дозволить проводити в одній залі турніри національного та міжнародного рівнів з баскетболу, волейболу та тенісу. Про це стало відомо під час робочої поїздки голови Дніпропетровської ОДА Олександра Бондаренка до міста Кам’янське.

«У великій залі створена вся інфраструктура, є трибуна на 780 місць. Можна проводити змагання національного рівня і з тенісу. Для цього необхідно під паркет покласти хардовий шар. Баскетбольне покриття розбірне – його демонтаж займає декілька годин. Після облаштування тенісного покриття зверху знов викладуть паркет. Зала легко «трансформуватиметься» залежно від потреб спортсменів», – зазначив Олександр Бондаренко.

Один із корпусів величезного спорткомплексу «Прометей» у Кам’янському реконструювали обласним коштом. Роботи завершили цьогоріч. Облаштували велику залу із професійним паркетом. Там тренуються професійні команди, проходять чемпіонати України з баскетболу та волейболу. Для юних тенісистів –  сучасні корти із хардпокриттям.

«Довгі роки у місті не розвивався професійний спорт. Нарешті для гравців створили чудові умови. В Україні більше ніде немає такої зали. Тепер до нас приїжджають зірки волейболу та баскетболу із США, Бразилії, Європи», – розповів лідер ультрас Кам’янського Роман Чобан.

Однак батьки вихованців ДЮСШ не задоволені. Раніше у великій залі був тенісний корт. Проектом реконструкції передбачалося зробити приміщення багатофункціональним. Та тепер, кажуть, у дітей не вистачає місця для тренувань.

Біля спорткомплексу зібралися фанати професійних команд міста та батьки юних тенісистів. «Нам потрібен баскетбол!», – скандували ультрас. «Не відбирайте у наших дітей великий тенісний корт», – проголошували батьки вихованців ДЮСШ. Очільник області вислухав обидві сторони конфлікту й запропонував рішення, яке влаштувало всіх.

«Хочу подякувати голові ОДА Олександру Бондаренку. Нарешті нас почули, і діти матимуть всі необхідні умови для тренувань», – поділився голова батьківського комітету юних тенісистів Сергій Стотика.   

«Добре, що відбулася ця зустріч. Після облаштування хардпокриття оновлена зала буде ще більш функціональною. А головне – нарешті знайшли компроміс для всебічного розвитку в місті всіх видів спорту», – сказав директор спорткомплексу «Прометей» Вадим Логвін.

Аби створити додаткові умови для тренувань тенісистів узимку, облаштують спеціальним куполом відкриті корти. Все – обласним та місцевим коштом. Всі роботи планують завершити у 2020-му.

У спорткомплексі «Прометей» тренуються вихованці чотирьох ДЮСШ Кам’янського. Загалом понад 380 дітей.

Один із корпусів спорткомплексу «Прометей» у Кам’янському реконструювали обласним коштом

«У великій залі створена вся інфраструктура, є трибуна на 780 місць. Можна проводити змагання національного рівня і з тенісу», – зазначив Олександр Бондаренко

У великій залі – сучасні умови для розвитку волейболу,..

..баскетболу

У командах професіоналів грають «зірки» з різних континентів

«Нарешті для гравців створили чудові умови. В Україні більше ніде немає такої зали», – Роман Чобан

Очільник області «випробував» хардове покриття на корті,..

..зустрівся зі спортивною громадою Кам’янського..

..та запропонував рішення, яке влаштувало всі сторони

«Хочу подякувати голові ОДА Олександру Бондаренку. Нарешті нас почули, і діти матимуть всі необхідні умови для тренувань», – Сергій Стотика

Велику залу перетворять на «трансформер»

Відкриті корти облаштують спеціальним куполом –..

..діти матимуть додаткові умови для тренувань узимку

«Добре, що відбулася ця зустріч. Головне – нарешті знайшли компроміс для всебічного розвитку в місті всіх видів спорту», – Вадим Логвін

У спорткомплексі «Прометей» тренуються понад 380 дітей,..

..проходять чемпіонати України з баскетболу та волейболу

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux