Опубліковано 26 червня 2019 року, 13:30

У реконструйованому ОДА Будинку культури в Перещепиному «вирує» творче життя міста – Валентин Резніченко

Після реконструкції Будинок культури в Перещепиному став «серцем» творчого життя міста та всієї громади. У ньому займаються хорові, вокальні, інструментальні, танцювальні колективи, діє театральна студія. Про це сповістив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«Покращуємо життя людей у великих та малих населених пунктах Дніпропетровщини. Будуємо дитсадки, реконструюємо школи, зводимо амбулаторії, ремонтуємо дороги. Для мешканців Перещепиного, наприклад, осучаснили старий Будинок культури. До цього він простоював понад десятиліття», – повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Після реконструкції у перещепинському Будинку культури вирує життя. Заклад став прихистком місцевих талантів. У будівлі нове все: донедавна сірий фасад нині яскравий, кімнати – кольорові та затишні, у коридорі – тенісний стіл.

«У цьому Будинку культури все за європейськими стандартами. Жителі міста з натхненням і задоволенням відвідують заклад. Наш вокально-інструментальний ансамбль уже показує гарні результати: виступає на концертах, має авторські пісні», – розповів директор Будинку культури Олександр Козаченко.

«Пам’ятаю, який Будинок культури раніше був зруйнований. А коли ми зайшли до нього після реконструкції, я ахнула. Я не могла повірити, що такий заклад існує в нашій громаді», – згадує в.о. директора Малокозирщанського клубу Наталія Лялька.

Гуртки в Будинку культури – на будь-який смак та вік.

«Ми дуже задоволені, що після ремонту з’явилося чимало колективів: хорові, вокальні, танцювальні, інструментальні, театральна студія», – сказала керівниця хору «Орільське джерело» Лариса Лукаускєнє.                    

На великій сцені – потужні прожектори. Під світлом софітів – танці. Номер репетирують учасниці колективу «Мегастар».

«У нашому колективі танцюють здебільшого жінки-домогосподарки, які все життя мріяли вийти на сцену, – розказала керівниця колективу Ліана Олійник. – Будинок культури нас радує. Умови – чудові. Ми хочемо займатися тут щодня».

В окремій кімнаті до виступу готуються юні музиканти гурту «Інфініті». Для занять у них – новенькі гітари, барабанна установка, синтезатор та навіть акордеон.

«У Будинку культури дуже тепла атмосфера. Коли ти почуваєш себе не дуже добре і заходиш сюди, то тебе оточують гарні люди і відразу стає легше», – зізналася солістка гурту Юлія Кривсун.

В оновленій бібліотеці – зручні місця для читання, комп’ютер та проектор для перегляду фільмів.

«Після ремонту більше людей стали відвідувати бібіліотеку. Їм тут комфортно і затишно. У нас проводять масові заходи, засідання, збираються клуби за інтересами», – розповіла директорка централізованої системи публічних бібліотек Перещепинської громади Юлія Селіхова.

Дніпропетровська ОДА реконструює Будинки культури по всій області. Оновлені заклади – в Магдалинівці, Кривому Розі, Новомиколаївці Верхньодніпровського району, Перещепиному – Новомосковського.

Дніпропетровська ОДА реконструювала Будинок культури у Перещепиному Новомосковського району

«У цьому Будинку культури все за європейськими стандартами. Жителі міста з натхненням і задоволенням відвідують заклад», – директор Будинку культури Олександр Козаченко

 У будівлі все нове

…донедавна сірий фасад нині яскравий,

…кімнати та коридори – кольорові та затишні,

…є тенісний стіл

Поряд із будівлею – оновлена територія

Є пандус для людей із інвалідністю

 «А коли ми зайшли до нього після реконструкції, я ахнула. Я не могла повірити, що такий заклад існує в нашій громаді», – в.о. директора Малокозирщанського клубу Наталія Лялька

Гуртки в Будинку культури – на будь-який смак та вік

«Ми дуже задоволені, що після ремонту з’явилося чимало колективів: хорові, вокальні, танцювальні, інструментальні, театральна студія», – керівниця хору «Орільське джерело» Лариса Лукаускєнє

У великому залі – потужні прожектори

 Зручні місця для глядачів

 Номер репетирують учасниці колективу «Мегастар»

 «Будинок культури нас радує. Умови –чудові. Ми хочемо займатися тут щодня», – керівниця колективу Ліана Олійник

В окремій кімнаті до виступу готуються юні музиканти гурту «Інфініті»

Для занять у них – новенькі гітари,

барабанна установка,

…синтезатор

…та навіть акордеон

«У Будинку культури дуже тепла атмосфера», – солістка гурту Юлія Кривсун

 Оновили й бібліотеку

«Після ремонту більше людей стали відвідувати бібіліотеку. Їм тут комфортно і затишно», – директорка централізованої системи публічних бібліотек Перещепинської громади Юлія Селіхова

Тут повно відвідувачів

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux