Опубліковано 06 листопада 2019 року, 14:30

У профшколах Дніпропетровщини впроваджуватимуть дуальне навчання  

Студент, який 70% навчального часу проводить на виробництві та отримує зарплатню. Таким є принцип дуального навчання – системи профосвіти, яку Україна запозичила у Німеччини. В її основі – тісна співпраця навчальних закладів та підприємств. Нині на Дніпропетровщині успішно діють майже півтора десятки таких «дуетів». У перспективі на дуальне навчання мають перейти й інші профшколи регіону. На цьому наголосив голова облдержадміністрації Олександр Бондаренко під час зустрічі з керівниками Федерації організацій роботодавців області та Дніпропетровського об’єднання профспілок. 

«Маємо об’єднати зусилля задля розвитку і процвітання Дніпропетровщини. Роботодавці зацікавлені у підготовці фахівців саме тих професій, у яких є потреба на виробництві. Учні профшкіл хочуть бути упевнені, що зможуть у майбутньому працевлаштуватися за фахом. У поміч – «дуети» із підприємств та навчальних закладів», – підкреслив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко.

Серед підприємств, що долучилися до системи дуального навчання, – Криворізький залізорудний комбінат, КБ «Південне», Південмаш, Придніпровська залізниця, «Павлоградвугілля».

«Роботодавці зацікавлені у такій співпраці. Через масову міграцію вони відчувають голод на ринку праці, – сказав голова Федерації організацій роботодавців Дніпропетровщини Віктор Сергєєв. – Загалом погодилися створювати «дуети» понад півтори сотні підприємств області. Проте не всі вони готові взяти на роботу студентів вже сьогодні. Дуальна система передбачає, що підприємства зазнають певних витрат на навчання. Тож необхідно продумати систему заохочення з боку влади». 

На Дніпропетровщині – понад півсотні ПТУ, коледжів, ліцеїв та інших закладів профосвіти.

Очільник області зустрівся з керівниками Федерації організацій роботодавців області та Дніпропетровського об’єднання профспілок

Говорили про впровадження системи дуального навчання у профшколах області

«Маємо об’єднати зусилля задля розвитку і процвітання Дніпропетровщини», – підкреслив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux