Опубліковано 20 квітня 2018 року, 10:30

У Покрові розпочалася реконструкція 80-річного парку Гірників – Валентин Резніченко

У Покрові розпочалася реконструкція парку Гірників. Підрядники обіцяють, після оновлення центр житлового масиву Рудник городяни не впізнають. Тут буде все задля комфортного дозвілля: пішохідні доріжки, танцювальний майданчик, лави, доглянуті газони. 24 гектари перетворяться на сучасне місце відпочинку вже цьогоріч, повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«Покращення життя людей, особливо, у малих містах та селах – одне із завдань Президента України Петра Порошенка. Торік обласним коштом створювали зони відпочинку в Марганці та Кам’янському. Після тривалого запустіння знову збирає тисячі городян парк Мозолевського в Покрові. Роботи продовжуємо й цьогоріч. У Покрові реконструюємо ще один парк – Гірників»,– зазначив Валентин Резніченко.

Місцеві кажуть, парк з’явився на Руднику, де проживає третина покровчан, 80 років тому. За цей довгий час його інфраструктура була зруйнована, а металеві конструкції розкрадені. 

«Парк мав вигляд суцільного чагарника. Його псували старі дерева. Ліхтарів не було. У дощову погоду парк потопав у багнюці, через яку неможливо було пройти», – розказала місцева мешканка Валентина Нечипоренко. 

Парк, на території якого розташовані храм св. Йоганна Златоуста та братська могила загиблих солдат у Другу світову, не знав жодних інвестицій. Виправляє ситуацію ДніпроОДА.

«Поліпшуючи життя в кожному куточку Покрова, реконструюємо парк Гірників. Зрозуміло, що власним коштом ми б не могли зробити цей пласт роботи – знайшли підтримку у ДніпроОДА», – розказала заступник мера Покрова Наталія Бондаренко. 

Там, де колись були протоптані стежини, з’являться пішохідні доріжки. Підрядники вже укладають тротуарну плитку. Загалом вимостять майже 6 тис. квадратних метрів.

Двірник Людмила Кочергіна, яка прибирає в парку майже 20 років, перемінам радіє.  

«Нарешті взялися за ремонт парку. Всі мешканці із захопленням спостерігають і з нетерпінням чекають на завершення робіт. Упевнені, тут буде дуже красиво», – сказала жінка. 

Крім того, парк стане місцем відпочинку велосипедистів та тих, хто обожнює їзду на роликах. Для любителів проїхатися з вітерцем навколо парку прокладуть окремі доріжки.

Також у місці відпочинку встановлять понад 70 лав, нові альтанки та танцювальний майданчик. Розіб’ють квітники, а на місці старих дерев висадять молоді – ялини, туї, сосни.

Мешканці відмічають позитивну тенденцію: останніми роками проекти розвитку охоплюють не тільки центр Покрова, а й його околиці.

«Життя оновлюється. Рухаємося вперед, бо XXI сторіччя на дворі. Треба і місто змінювати, і себе. Тільки так наблизимося до Європи», – переконана місцева мешканка Любов Терещенко. 

У покровському парку Гірників підрядники виконали вже 30% робіт. Усе планують завершити до кінця 2018-го.

У Покрові реконструюють один з найстаріших парків міста.

«Парк мав вигляд суцільного чагарника. Його псували старі дерева. Ліхтарів не було. У дощову погоду парк потопав у багнюці, через яку неможливо було пройти», – розказала Валентина Нечипоренко.

Ось таким буде оновлений парк.

На території парку – храм св. Йоганна Златоуста...

 ...та братська могила загиблих солдат у Другу світову.

«Ввласним коштом ми б не могли зробити цей пласт роботи – знайшли підтримку у ДніпроОДА», – розказала Наталія Бондаренко.

Підрядники вже укладають плитку.

 Всього вимостять майже 6 тис. квадратних метрів.

 ...розіб'ють клумби...

...висадять квіти...

Двірник Людмила Кочергіна наводить лад у парку майже два десятиліття.

Наразі підрядники виконали 30% робіт.

 Усі роботи планують завершити до кінця 2018-го.

Торік у Покрові оновили парк Мозолевського.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux