Опубліковано 11 червня 2018 року, 11:30

У Покрові продовжуємо реконструкцію школи №1 – Валентин Резніченко

У середмісті Покрова продовжується реконструкція школи №1. Підрядники вже утеплили половину будівлі ззовні, всередині ведуть демонтажні роботи на першому поверсі. Учні упевнені, навчальний заклад стане яскравою візитівкою міста. Про це повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко. 

«Децентралізація, ініційована Президентом Петром Порошенком, – одна з найуспішніших реформ в Україні. Зокрема, вона сприяє осучасненню системи освіти. Сьогодні в регіоні створюємо мережу модерних шкіл: реконструюємо їх, забезпечуємо новітнім обладнанням, будуємо спортивні майданчики. У нових умовах навчатимуться учні школи №1 Покрова», – зазначив Валентин Резніченко.

За словами мера Покрова Олександра Шаповала, така глобальна реконструкція – вперше за півстолітню історію закладу.

«Це одна з найстаріших шкіл нашого міста. З моменту її будівництва – жодних ремонтних робіт, будівля тільки приходила в занепад. Школа буде зі світлими коридорами, новим обладнанням. Такий освітній простір тільки мотивуватиме школярів до навчання», – зауважив міський голова. 

Знадвору підрядники вже утеплили половину будівлі. Обіцяють, фасад буде не тільки яскравим, а й енергоефективним.

«Крім того, установлять нові енергозберігаючі вікна зі спеціальною теплоплівкою, оновлять і утеплять покрівлю. Важливо, аби  учням було у школі комфортно. Крім того, розраховуємо на колосальну економію енергоресурсів», – зазначила директорка школи Анна Годована. 

Всередині будівельники стали до демонтажних робіт на першому поверсі: насамперед оновлять спортзал, шкільні майстерні, їдальню.

«Навчаюся в цій школі вже дев’ять років. За цей час вона практично не мінялася, – сказала дев’ятикласниця Дана Лисенко. – Хочеться, аби в коридорах було більше яскравих кольорів, щоб на перервах звучала музика, а на уроках біології та хімії можна було проводити досліди. Така моя мрія». 

Осучаснять і шкільний стадіон. Він зміниться до невпізнанності завдяки футбольному полю зі штучним покриттям, волейбольному та баскетбольному майданчикам, ворк-аут зоні.

Крім того, школу реконструюють з урахуванням потреб особливих дітей.

«Зараз ремонтуємо по всій області більше 30-ти таких шкіл. Реконструкція передбачає заміну вікон і покрівлі, термомодернізацію фасаду, повне оновлення кабінетів, меблів та обладнання. Старими залишаться тільки стіни та юридична адреса. Прагнемо, щоб діти кожного населеного пункту навчалися у кращих школах», – наголосив радник голови ДніпроОДА Юрій Голик. 

У школі №1 Покрова здобувають знання майже 500 учнів.


У Покрові реконструюють школу №1.

За словами мера Покрова Олександра Шаповала, реконструкція – вперше за півстолітню історію закладу.

Роботи і зсередини...

 ... і зовні.

«Установлять нові енергозберігаючі вікна зі спеціальною теплоплівкою, оновлять і утеплять покрівлю. Важливо, аби  учням було у школі комфортно», – зазначила Анна Годована.

Роботи в розпалі.

Школа стане яскравою візитівкою міста, переконані учні.

«Хочеться, аби в коридорах було більше яскравих кольорів, щоб на перервах звучала музика, а на уроках біології та хімії можна було проводити досліди. Така моя мрія», – сказала Дана Лисенко.

Оновлять і шкільний стадіон.

«Зараз ремонтуємо по всій області більше 30-ти таких шкіл. Реконструкція передбачає заміну вікон і покрівлі, термомодернізацію фасаду, повне оновлення кабінетів, меблів та обладнання. Старими залишаться тільки стіни та юридична адреса. Прагнемо, щоб діти кожного населеного пункту навчалися у кращих школах», – наголосив Юрій Голик.

У школі №1 Покрова навчаються майже півтисячі учнів.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux