Опубліковано 13 травня 2019 року, 11:30

У Петриківському районі завершуємо будівництво будинку нового формату для дітей-сиріт – Валентин Резніченко

Замість закритих інтернатів – сучасні будинки на 10 дітей. На Дніпропетровщині створюють виховні заклади нового формату. В них сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, житимуть в атмосфері домашнього затишку та турботи. Один з них нині зводять у Петриківці. Будівництво – вже на фініші, повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. 

«Вибудовуємо на Дніпропетровщині якісно нову систему допомоги дітям-сиротам. Замість старих закритих інтернатів створюємо сучасні та комфортні заклади. Їхній основний принцип – відкритість. Нині в області одночасно зводимо «з нуля» чотири – у Раївці, Солоному, Богданівці та Петриківці», - зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Будівництво будинку у Петриківці вже добігає кінця. Підрядники звели каркас, встановили вікна, змонтували дах. Нині – завершують малярні роботи усередині, облаштовують фасад та приводять до ладу навколишню територію.

«Це буде сучасний, комфортний та креативний заклад. У ньому діти житимуть, як вдома, ходитимуть у звичайні садочки та школи, вільно гулятимуть з друзями, зможуть краще соціалізуватися. Тут для них не буде ніяких обмежень», - розповів заступник селищного голови Петриківки Ігор Шевченко. 

В одноповерховому будинку буде 5 спалень, а ще – кухня, вітальня та душові. На подвір’ї для дітей створять комфортний ігровий майданчик з гойдалками та безпечним покриттям. Із хлопцями та дівчатами  працюватимуть психолог, соціальний педагог та вихователі.

«Діти будуть знаходитися в умовах, максимально наближених до родинних. Тут не буде старих «інтернатовських» методів виховання. Навпаки, вихователі стануть для дітей турботливими батьками», - сказала начальник відділу по роботі з дітьми виконкому Петриківської селищної ради Вікторія Срібненко.

Дніпропетровщина - пілотний регіон, де зводять малі групові будинки за типовим проектом.

На Дніпропетровщині створюють виховні заклади нового формату

Замість старих інтернатів – малі групові будинки

 Один з них – у Петриківці

 Будівництво вже на фініші

«Це буде сучасний, комфортний та креативний заклад. У ньому діти житимуть, як вдома», - заступник селищного голови Петриківки Ігор Шевченко

 Підрядники облаштовують фасад,..

 завершують малярні роботи

 Усередині буде 5 спальних кімнат, кухня, вітальня

 «Вихователі стануть для дітей турботливими батьками», - начальник відділу по роботі з дітьми виконкому Петриківської селищної ради Вікторія Срібненко

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux