Опубліковано 11 липня 2018 року, 11:30

У новобудові у Слобожанському ключі від майбутнього власного житла отримають 106 родин – Валентин Резніченко

У центрі Слобожанської об’єднаної громади вже височіє сучасна багатоповерхівка, розрахована на 106 родин. Підрядники щойно завершили останній поверх, дев’ятий. Квартири розподілять між людьми, які десятиліттями стояли у черзі на отримання домівок. Новобудову під соціальне житло зводять вперше за роки незалежності України. Про це повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«Реформа децентралізації, ініційована Президентом України Петром Порошенком, відкриває чималі перспективи для громад Дніпропетровщини. Органи місцевого самоврядування отримують більше повноважень і фінансових ресурсів для розвитку. Показовий приклад – Слобожанська об’єднана громада. Два роки тому тут збудували «з нуля» сучасний дитсадок на 220 місць. Нині поруч зводимо новий спорткомплекс та багатоповерхівку для «черговиків», – розказав Валентин Резніченко. 

У Слобожанському черга на отримання житла тягнеться ще з радянських часів. Не просунулася вона й за часів незалежної України. Причина – брак будівництва соціального житла.

«В умовах децентралізації та завдяки співпраці Слобожанської селищної ради і ДніпроОДА виникла можливість будівництва такого житла. Насамперед квартири отримають родини АТОвців, вчителів і медиків, а також багатодітні й одинокі матері», – зазначила представник виконкому Слобожанської селищної ради Таміла Жорняк.

Підрядники вже звели останній, дев’ятий, поверх будинку. Загалом встановили майже вісім сотень вікон. Уже до сьомого поверху проклали електромережу, до шостого – змонтували індивідуальне опалення та комунікації.

Наразі будівельники ведуть роботи на покрівлі та утеплюють фасад. Всередині приміщення – стяжка підлоги, облаштування підвісної стелі, облицювання плиткою стін і долівки, установка міжкімнатних дверей. Пізніше прийде черга шпалер.

Загальна площа новобудови – понад 10 тис. квадратних метрів. У ній розташуються 54 однокімнатні, 34 двокімнатні та 18 трикімнатних квартир. Усі вони – «під ключ». В оселях буде все необхідне для комфортного життя: від сантехніки до кухонних плит.

Мріє про таку комфортну господу родина Коржів, яка стоїть у черзі «на розширення» квадратних метрів. Зараз сім’я з трьох людей змушена тулитися в однокімнатній квартирі.

«У черзі на більше житло – уже десять років. Дуже хочемо отримати квартиру в цій новобудові. Для нашого селища – це грандіозна подія. А для людей безкоштовні квадратні метри – нечуваний подарунок», – сказала Ірина Корж.

«Коли повідомили, що можемо стати власниками нової квартири, спочатку не повірив. А коли отямився, почав стрибати до стелі», – поділився голова родини Віталій Корж.

Та, мабуть, найбільше радіє десятирічний Дмитрик. Привід – власна окрема кімната.

«Це моя мрія, бо в мене ніколи не було власної кімнати. Я вже уявляю, де в ній розташуються ліжко, стіл, ноутбук, іграшки. І хочу, аби вона була в зеленому кольорі, бо то мій улюблений», – побажав хлопчик.

Новобудова на два під’їзди. У кожному з них працюватимуть ліфти.

За проектом, облагородять і прибудинкову територію: облаштують дитячі майданчики, прокладуть пішохідні доріжки та висадять дерева.

Будівництво дому вартістю більше 100 млн грн. фінансується обласним коштом та за рахунок бюджету Слобожанської ОТГ.

Об’єкт планують здати в експлуатацію у 2018-му. Житло автоматично перейде у власність новоселів.


Наразі роботи на покрівлі.

Утеплюють фасад.

 «У черзі на більше житло – уже десять років. Дуже хочемо отримати квартиру в цій новобудові. Для людей безкоштовні квадратні метри – нечуваний подарунок», – сказала Ірина Корж.

Будинок на 106 квартир.

«Коли повідомили, що можемо стати власниками нової квартири, спочатку не повірив. А коли отямився, почав стрибати до стелі», – поділився Віталій Корж.

Встановили майже 800 вікон.

 До шостого поверху змонтували комунікації.

Ведуться внутрішні роботи.

Плиткою облицьовують стіни...

...та підлогу.

 Установка міжкімнатних дверей.

 Оселі – від а до я.

 Новобудова на два під'їзди.

«Мрію, щоб у мене була власна кімнт. Я вже уявляю, де в ній розташуються ліжко, стіл, ноутбук, іграшки. І хочу, аби вона була в зеленому кольорі, бо то мій улюблений», – побажав Дмитро Корж.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux