Опубліковано 03 грудня 2018 року, 14:30

У Могилівській громаді відкрили нові місця відпочинку

Оновлена алея у центрі Могиліва та осучаснена кімната відпочинку в сільській школі. У мешканців Могилівської громади з’явилися нові місця відпочинку. Все – завдяки реалізації проектів програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» – DOBRE.

 «Взяли участь у конкурсі, запропонованому програмою Агентства США з міжнародного розвитку – USAID. Переможцями стали наші ідеї з облаштування місць відпочинку. Реалізували їх спільними зусиллями – коштами громади та програми USAID DOBRE», – зазначив голова Могилівської ОТГ Валерій Дружко.

Один із проектів-переможців – облаштування центральної алеї у Могиліві. За його реалізацію взялися місцеві молоді активісти. Установили лави, ліхтарі, урни. Зробили клумби. Замість старої «радянської» дошки пошани – сучасна інформаційна панель. Там розміщують кращі дитячі малюнки, світлини зі свят, що влаштовують у громаді. Передбачили і фотозону для закоханих. «Коване серце» – справжня прикраса алеї.

«Нова «Алея друзів» стала головним місцем відпочинку для всіх мешканців громади. Ввечері там полюбляє збиратися молодь. Приїжджають і мешканці з навколишніх сіл. Тепер чекаємо на весну та літо – всім вже кортить помилуватися квітами», – сказав Валерій Дружко.

 У Могилівській школі відкрили кімнату психологічного розвантаження. Осучаснене просторе та світле приміщення, на підлозі – м’який ковролін, замість стільців – зручні пуфики-трансформери. На вікнах – незвичні штори з 3D-малюнками. Є ноутбук та панель-дошка для малювання. Все – для відпочинку дорослих та дітлахів.

 «У кімнаті «Рівновага» учні можуть відпочити на перерві, а після уроків шкільний психолог проводить консультації, – розповів Валерій Дружко. – Приміщення використовуватиме і соціальний працівник – для спілкування з родинами, які потребують допомоги. А ще – плануємо там проводити творчі вечори, заняття танцями та фізичною культурою для малечі».

 У Могилівській об’єднаній територіальній громаді – 4 тис мешканців.

Нині на Дніпропетровщині – понад 60 об’єднаних територіальних громад.

У Могиліві осучаснили центральну алею –..

..її облаштували лавами та ліхтарями

Передбачили і фотозону для закоханих

У Могилівській школі відкрили кімнату психологічного розвантаження

У ній передбачили все для відпочинку і дорослих, і малечі

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux