Опубліковано 15 травня 2018 року, 09:30

У Магдалинівці реконструюємо опорну школу – Валентин Резніченко

У Магдалинівській опорній школі – перший за понад 40 років капітальний ремонт. Вона стане теплішою, комфортнішою та яскравішою. Роботи планують завершити у 2019 році. Про це повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«За програмою Президента України Петра Порошенка реконструюємо на Дніпропетровщині школи. Будівлі, що не знали ремонту десятки років, стають сучасними та затишними. Загалом за три роки оновили 70 навчальних закладів. Прагнемо, аби кожна школа регіону стала теплою та комфортною», – розповів Валентин Резніченко.      

Нині реконструкція – у Магдалинівській опорній школі. Будівлю навчального закладу звели у 1975 році. Відтоді капітального ремонту там не було.  

«У нашій школі дуло з вікон, протікав дах. Взимку температура повітря не підіймалась вище шістнадцяти градусів тепла, а бувало навіть й десять.  Звісно, ми були вимушені відпускати дітей додому, вони пропускали заняття», – сказала директор Магдалинівської опорної школи Тетяна Полякова.

Після реконструкції школа стане затишною та комфортною. Підрядники вже утеплили понад 60% будівлі. Нині облаштовують вентильований фасад. Завдяки сучасній технології, в холодну пору у приміщеннях зберігатиметься тепло, а в спеку – прохолода.

В одному крилі будівлі вже замінили дах, вікна, підлогу, електромережу та систему опалення. Стіни обшивають гіпсокартоном. У другому крилі школи тривають заняття. Там ремонт розпочнуть влітку.  

«Те, що нашу школу ремонтують, дуже приємно та неочікувано», – зізнався учень 10-б класу Віталій Смаглюк. 

У Магдалинівській школі реконструюють актовий та спортивний зали. Створять інклюзивно-ресурсний центр, де з особливими учнями працюватимуть логопед та психолог.

 «Я хочу, щоб у нашій школі було сучасне обладнання, інтерактивні дошки, комп’ютери. Так ми отримаємо більше знань, уроки будуть цікавішими», – поділилась думкою учениця 6-б класу Єлизавета Демченко.

Біля школи підрядники зведуть сучасний стадіон. Там буде футбольне поле зі штучним покриттям, майданчики для баскетболу, волейболу та воркауту, бігові доріжки з гумовим покриттям, сектор для стрибків.

«Нині займаємось з дітьми на «галявині». А якісна освіта потребує сучасного обладнання! Коли у нас з’явиться стадіон, діти нарешті не будуть бігати по траві та пилюці», – сказав вчитель фізичної культури Магдалинівської опорної школи Геннадій Суршко. 

Завершити всі роботи планують у 2019 році.


у Магдалинівській опорній школі – капремонт

«У школі дуло з вікон, протікав дах», – сказала директор Магдалинівської опорної школи Тетяна Полякова

 підрядники замінюють дах…

…вікна…

 …підлогу…

…систему опалення

обшивають гіпсокартоном стіни

демонтаж приміщень

 «Те, що нашу школу ремонтують, дуже приємно та неочікувано», – зізнався учень 10-б класу Віталій Смаглюк

зараз роботи – в одному крилі будівлі

в іншому – навчання

 «Я хочу, щоб у нашій школі було сучасне обладнання, інтерактивні дошки, комп’ютери», – поділилась думкою учениця 6-б класу Єлизавета Демченко

поряд зі школою зведуть сучасний стадіон

завершити всі робити планують у 2019 році

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux