Опубліковано 13 червня 2019 року, 10:30

У Ляшківській громаді завершуємо реконструкцію амбулаторії – Валентин Резніченко

У центрі Ляшківської ОТГ Дніпропетровська облдержадміністрація реконструює амбулаторію. Роботи – на фініші. Незабаром понад 2 тисячі мешканців громади отримуватимуть меддопомогу в комфортних умовах. Про це повідомив очільник регіону Валентин Резніченко. 

 «Якісна медицина має бути доступною мешканцям будь-якого населеного пункту. На Дніпропетровщині зводимо медзаклади «з нуля» та осучаснюємо існуючі. На стадії завершення реконструкція амбулаторії в центрі Ляшківської об’єднаної громади. На відкриття медустанови чекають більш ніж 2 тисячі мешканців», – зауважив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. 

Амбулаторію створюють в будівлі колишнього фельдшерсько-акушерського пункту. За більш ніж 60 років ФАП зносився і мало походив на медзаклад.

«Надавали медичні послуги в дуже незручних умовах. Не було води, опалення ледь гріло, вбиральня на вулиці. Не було і нормального під’їзду для «швидкої», – розказав завідуючий ФАПом Яків Омелян. – Наразі медзаклад реконструюють. Такі кардинальні зміни – вперше. Дивишся на будівлю і розумієш: це європейський рівень».   

Доки ФАП переобладнують, фельдшер приймає пацієнтів у місцевій школі.

«ФАП – маленьке приміщення, у якому надають тільки першу допомогу. А амбулаторія – вже більший заклад. У ньому можуть приймати і сімейний лікар, і терапевт, і сучасне стоматологічне обладнання буде. Для громади амбулаторія –  це великий успіх. Сподіваємося, її відкриють найближчим часом», – розказала начальниця відділу охорони здоров’я Ляшківської ОТГ Руслана Тьомкіна. 

В амбулаторії прийматиме сімейний лікар. Запроектовані денний стаціонар, маніпуляційна, лабораторія, гінекологічний та стоматологічний кабінети. Усе це позначиться на якості медичних послуг, переконані місцеві мешканці.

«Ще торік на цьому місці стояла вбога будівля з ремонтом радянських часів. Було мало місця та обладнання. Тобто надавали простеньку першу допомогу. До лікаря потрібно було їхати в Царичанку, а це – 10 кілометрів. Тепер радіємо перемінам. Комфорт та якість будуть поруч», – сказав місцевий мешканець Віталій Білоус. 

Реконструкція – майже рік. За цей час будівля колишнього ФАПу змінилася не невпізнанності. В одноповерхівці утеплили фасад та оздобили його біло-синьою плиткою. Замінили покрівлю, вікна, комунікації. Приміщення перепланували, на фініші – внутрішні роботи.

На подвір’ї проклали пішохідні доріжки, облаштували під’їзні шляхи, змонтували ліхтарі. Після того як територію озеленять, амбулаторія буде готова до експлуатації. 

Ляшківська ОТГ утворилася у 2015 році. Навколо неї об’єдналися дев’ять населених пунктів – це понад 2 тисячі мешканців.

 У центрі Ляшківської ОТГ…

 …реконструюють амбулаторію.

 Раніше на цьому місці був занедбаний ФАП.

«Надавали медичні послуги в дуже незручних умовах. Не було води, опалення ледь гріло, вбиральня на вулиці. Не було і нормального під’їзду для «швидкої», – розказав Яків Омелян.

 Тепер будівлю не впізнати.

 Провели перепланування….

 …замінили комунікації…

 …нова система опалення….

 Мешканці переконані, нова амбулаторія – успіх громади.

 Установили ліхтарі.

Проклали пішохідні доріжки.

 Роботи на фініші.

Попереду ще благоустрій території.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux