Опубліковано 16 жовтня 2018 року, 11:30

У Кривому Розі відкрили сучасну амбулаторію коштом Світового банку реконструкції та розвитку – Валентин Резніченко

У Долгінцевському районі Кривого Рогу відкрили сучасну амбулаторію. Ремонтні роботи та облаштування приміщення – коштом Світового банку. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«Мешканці будь-якого населеного пункту мають право на сучасну медицину – на цьому наголошує Президент України Петро Порошенко. У медзакладах Дніпропетровщини для лікарів і пацієнтів створюємо комфортні умови. Для цього обласним коштом оновлюємо обладнання, проводимо реконструкцію. Відчуваємо підтримку й міжнародних партнерів. Разом зі Світовим банком відкриваємо в області нові амбулаторії», – зауважив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Одна з амбулаторій запрацювала у Кривому Розі. Вона відкрилася в Долгінцевському районі на території військового містечка-33.

«У минулому це був Будинок побуту офіцерів. Потім частину дому переобладнали під житло. Однак перший поверх довгий час лишався занедбаним і напівзруйнованим, стояли тільки стіни. Ось його і облагородили. Сьогодні там красиво», – розказав завідуючий амбулаторією №8 Володимир Васильєв.

Місце для амбулаторії – невипадкове. Раніше, аби дістатися до найближчої медустанови, треба було долати 10 км. Це створювало певні незручності, передусім, людям похилого віку.

«У військовому містечку чимало пенсіонерів. На прийом до лікаря треба було їхати в центр міста. А здоров’я вже не те. Зараз – красота. Амбулаторія – під боком, люди задоволені», – поділився місцевий мешканець Валерій Шуляховський.

Приміщення реконструювали та обладнали. Працюють кілька кабінетів –лікарські, щеплення, денного стаціонару, оглядовий.

Прийом ведуть три доктори сімейної медицини. Для пацієнтів – весь спектр послуг первинної допомоги: прийом аналізів, перевірка слуху чи зору, проведення фізіопроцедур, консультація лікаря, направлення до вузьких спеціалістів.

При амбулаторії – аптечний пункт. Місцеві кажуть, то справжній подарунок.

«Дуже зручно. Потрібен, наприклад, панкреатин, побігла й купила. А раніше за кожною пігулкою треба було їхати світ за очі. Туди-сюди – 11 гривень», – розказала місцева мешканка Валентина Довга.

Амбулаторія розрахована на прийом майже 8 тис. пацієнтів, з них 1,2 тис. – дітей.

У Дніпрі та Кривому Розі побудують і реконструюють 64 амбулаторії. Роботи – у співфінансуванні Світового банку і місцевих бюджетів.

 Проект розрахований до 2020 року. Його втілюють Світовий банк реконструкції та розвитку, Міністерство охорони здоров'я України та Дніпропетровська ОДА.

У Кривому Розі відкрили сучасну амбулаторію.

Реконструкція – коштом Світового банку.

Тепер для  пацієнтів – весь спектр послуг первинної допомоги.

«У минулому це був Будинок побуту офіцерів. Потім частину дому переобладнали під житло. Однак перший поверх довгий час лишався занедбаним і напівзруйнованим, стояли тільки стіни. Ось його і облагородили. Сьогодні там красиво», – розказав Володимир Васильєв.

Раніше, аби дістатися до найближчої медустанови, треба було подолати 10 км. Це створювало незручності.

Приміщення реконструювали...

...та обладнали.

Працюють кілька кабінетів – лікарські...

... щеплення...

 ... денного стаціонару...

 ...оглядовий.

Працюють три сімейні доктори та шість медсестер.

 У Дніпрі та Кривому Розі побудують і реконструюють 64 амбулаторії.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux