Опубліковано 06 грудня 2018 року, 13:30

У Кривому Розі реконструювали ще одну амбулаторію коштом Світового банку – Валентин Резніченко

У Кривому Розі реконструювали ще одну амбулаторію коштом Світового банку. Медустанова обслуговуватиме більше 20 тисяч жителів одного з найбільш густонаселених мікрорайонів Покровського району міста – Заріччя-5. Про це повідомив очільник регіону Валентин Резніченко.

«Мешканці будь-якого населеного пункту мають право на якісне медичне обслуговування – це одна з ініціатив Президента України Петра Порошенка. У медустановах Дніпропетровщини створюємо комфортні умови: реконструюємо відділення, оновлюємо оснащення. Підтримують і міжнародні партнери. Спільно зі Світовим банком створюємо в області сучасні амбулаторії», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Цього разу амбулаторію реконструювали у Кривому Розі по вул. Електрозаводська, 22-а. Облаштували її на місці колишньої дитячої поліклініки.

«Поліклініка приймала виключно дітей. Дорослі змушені були відвідувати інший медзаклад, що створювало певні незручності. Тому створили амбулаторію, де приймають всіх, і не треба нікуди їхати», – розказала завідуюча амбулаторією Ксенія Гладишева.

Медичний заклад отримав нове обладнання і всі необхідні медикаменти. Працюють денний стаціонар, кабінети ЕКГ і фізіотерапевтичний, лабораторія, кабінет щеплень.

«Амбулаторія – дійсно, гарний вихід. Живемо тут поряд, і для нас це дуже зручно. Можемо прийти пішки. Ремонт тут класний – лікуватися приємно», – поділилася враженнями місцева мешканка Катерина Польгун.

Тут надають увесь спектр послуг первинної допомоги. Можна здати аналізи, зняти кардіограму, перевірити тиск, пройти щеплення, отримати консультацію лікаря та направлення до вузьких спеціалістів. Усе – безкоштовно.

Приймають сімейні лікарі, педіатри, гінеколог.

«Довелося працювати в цьому закладі до реконструкції. Про комфортність тоді не йшлося. Наразі приємно повернутися в оновлене приміщення. Тут тепло, комфортно, вдосталь обладнання. Тепер можемо надавати населенню більше медичних послуг», – наголосив сімейний лікар Юрій Родін.

На прийом можна прийти за попереднім записом, що допомагає уникнути черг. Перегодя кожен пацієнт матиме електронну картку і вільний доступ до неї.

 «Амбулаторія світла, простора, тепла і головне – поруч із домом. Ходимо сюди із задоволенням», – сказала місцева мешканка Олена Савицька.

В медзакладі облаштували аптечний пункт.

Це вже друга амбулаторія в Кривому Розі, яка відкрилася коштом Світового банку. У серпні амбулаторія запрацювала у військовому містечку.

Проект «Покращення охорони здоров'я на службі у людей» розрахований до 2020 року. Його втілюють Світовий банк, Міністерство охорони здоров'я України та Дніпропетровська ОДА.


 У Кривому Розі реконструювали ще одну амбулаторію коштом Світового банку.

 «Поліклініка приймала виключно дітей. Дорослі змушені були відвідувати інший медзаклад, що створювало певні незручності. Тому створили амбулаторію, де приймають всіх, і не треба нікуди їхати», – розказала Ксенія Гладишева.

 Медичний заклад отримав нове обладнання...

 ...медикаменти.

 Працюють необхідні кабінети.

 Можна здати аналізи....

...пройти щеплення...

 ...зробити ЕКГ...

...отримати консультацію...

 ...та направлення до вузьких спеціалістів.

Обладнання вистачає.

Приймають лікарі.

 «Амбулаторія – дійсно, гарний вихід. Живемо тут поряд, і для нас це дуже зручно. Можемо прийти пішки. Ремонт тут класний – лікуватися приємно», – поділилася враженнями Катерина Польгун.

 Облаштували аптечний пункт.

 «Довелося працювати в цьому закладі до реконструкції. Про комфортність тоді не йшлося. Наразі приємно повернутися в оновлене приміщення. Тут тепло, комфортно, вдосталь обладнання. Тепер можемо надавати населенню більше медичних послуг», – наголосив Юрій Родін.

 Амбулаторія світла...

 ...і простора.

 Медустанова обслуговуватиме більше 20 тисяч жителів одного з районів Кривого Рогу.

Проект реалізують Світовий банк, Міністерство охорони здоров'я України та Дніпропетровська ОДА.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux