Опубліковано 11 лютого 2019 року, 12:30

У Кам’янському запрацювала електронна система запису до сімейного лікаря – Валентин Резніченко

Черги – в минулому. Тепер записатися до сімейного лікаря, терапевта або педіатра в Камянському можна прямо з дому – потрібен лише компютер або навіть смартфон. Місто приєдналося до електронної медичної системи Helsi. Про це сповістив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. 

«Ми маємо робити життя громадян комфортнішим – на цьому постійно акцентує увагу Президент України Петро Порошенко. Чому люди мусять витрачати свій час в черзі, щоб записатися до лікаря? Це можна зробити за допомогою Інтернету. Саме тому активно впроваджуємо електронну медицину», – розповів голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.         

 У Кам’янському сервіс електронного запису до лікаря запрацював у всіх трьох Центрах первинної медико-санітарної допомоги. Його тестували трохи більше тижня. За цей час новацією скористалися понад 5 тис містян – це 15% пацієнтів.

«Я радий, що в медзакладах Камянського впроваджують електронні системи. Ми залишаємо в минулому «паперову» медицину й завдяки цьому починаємо бачити кожного пацієнта», – поділився міський голова Камянського Андрій Білоусов.

 Записатися до лікаря через Helsi – надзвичайно легко. Спочатку треба обрати спеціаліста: у системі міститься вся інформація про медиків. Після цього – забронювати дату та час прийому. За відсутності Інтернету це допоможуть зробити в реєстратурі медзакладу.

«У мене троє маленьких дітей. Раніше доводилося сидіти разом із ними в «живій» черзі, щоб потрапити на прийом. Це і незручно, і можна було підхопити вірус, якщо якась людина поряд – хвора. Тепер я записуюсь до лікаря за допомогою смартфона», – говорить місцева мешканка Катерина Байстрюченко.

Переваги системи електронного запису оцінили й лікарі. Перед їхніми кабінетами більше немає черг, у кожного пацієнта – свій час.

«Перед прийомом ми бачимо, кого саме очікувати: готуємося, згадуємо історію хвороби пацієнта», – пояснює сімейний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги №1 Олена Мельникова.

Електронна черга – перший крок впровадження е-медицини. Незабаром зареєстровані пацієнти матимуть електронну картку з історією хвороб, призначеним лікуванням і результатами аналізів. Також зможуть користуватися електронним рецептом.

«Це полегшить життя медиків, адже їм не доведеться заповнювати купу паперів. Простіше стане і пацієнтам, яким не потрібно буде розшифровувати незрозумілий почерк лікарів. Такі новації надзвичайно важливі ще й тому, що медзаклади зможуть обмінюватися інформацією – тобто історія пацієнта буквально подорожуватиме за ним», – наголосив радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Юрій Голик.

Кам’янське – сьоме місто Дніпропетровщини, що приєдналося до Helsi. Система активно працює у Дніпрі, Покрові, Марганці, Першотравенську, Павлограді та Нікополі.

«Більше половини пацієнтів записуються до лікаря через Інтернет. Це свідчить про те, що електронна медицина реально працює і подобається людям. Є можливості, є бажання і є керівництво області, яке готове покращувати життя громадян», – наголосила радник міського голови Дніпра Яніка Мерило.

 Електронна медична система Helsi – частина реформи охорони здоров’я. Саме за допомогою цього сервісу мешканці області підписують декларації із сімейними лікарями, терапевтами та педіатрами.

У Кам’янському запрацював сервіс електронного запису до лікаря

 «Ми залишаємо в минулому «паперову» медицину», – міський голова Кам’янського Андрій Білоусов

 Записатися до лікаря через Helsi – надзвичайно легко

 Спочатку треба обрати спеціаліста. Після цього – забронювати дату та час прийому

 За відсутності Інтернету це допоможуть зробити в реєстратурі медзакладу

 «Я записуюсь до лікаря за допомогою смартфона», – місцева мешканка Катерина Байстрюченко

 «Перед прийомом ми бачимо, кого саме очікувати: готуємося, згадуємо історію хвороби пацієнта», – сімейний лікар ЦПМСД №1 Олена Мельникова

 Електронна черга – перший крок впровадження е-медицини

 «Історія пацієнта буквально подорожуватиме за ним», – радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Юрій Голик

 Кам’янське – сьоме місто Дніпропетровщини, що приєдналося до Helsi

«Більше половини пацієнтів записуються до лікаря через Інтернет», – в.о. заступника міського голови Дніпра Яніка Мерило


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux