Опубліковано 15 квітня 2019 року, 14:30

У Гречаноподівській громаді створять добровільні пожежні команди

Безпека – ледве не найголовніше, що хвилює мешканця будь-якого населеного пункту. Спокій селян оберігатимуть і добровільні пожежні команди, що зараз створюють громади області. Такі формування матиме і Гречаноподівська об’єднана територіальна громада.

 «П’ять громад області приєдналися до європейського проекту з удосконалення системи цивільного захисту. Міжнародні та національні експерти вчитимуть їх організовувати безпеку на території, – розповіла директор Дніпропетровського Центру розвитку місцевого самоврядування Олена Тертишна. – Представники громад вже побували в Польщі, де ознайомилися з роботою місцевих пожежних команд. Тепер створюватимуть подібні формування у себе в селах».

 Представники громад у захваті від побаченого в Польщі. Українці побували в центрі екстрених викликів у Варшаві. Там – величезне приміщення з моніторами. Вони отримують сигнали з усіх камер відеоспостереження, розташованих столицею. Тож спокій мешканців завжди під пильним оком надзвичайників.

Ознайомилися і з роботою пожежних дружин у польських гмінах – громадах. Відвідали Лешноволу, Нову Волю, Мрокув, Фаленту.

«Були вражені швидкістю реагування пожежних команд на виклики. На збори після дзвінка – менше півхвилини. Машини летять на місце події зі швидкістю вітру, – розповіла голова Гречаноподівської ОТГ Галина Усик. – У Польщі бути добровольцем-пожежником дуже почесно. В нашій громаді також є бажаючі охороняти безпеку на території. Добровільну пожежну команду плануємо зібрати з представників усіх 15 сіл. Кожен населений пункт матиме власного «дружинника».

 Добровільні пожежні команди пройдуть навчання на спеціальних тренінгах. Заняття проводитимуть українські надзвичайники та іноземні експерти.

Загалом до проекту «Вдосконалення системи цивільного захисту в об’єднаних громадах» за Програмою «U-LEAD з Європою» долучилися 5 громад Дніпропетровщини – Гречаноподівська, Лошкарівська, Новоолександрівська, Троїцька, а також Миколаївська ОТГ Васильківського району.

Представники Гречаноподівської громади ознайомилися з роботою пожежних дружин у польських гмінах

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux