Опубліковано 13 листопада 2019 року, 17:21

У Дніпропетровській ОДА вперше зібралася новостворена Рада ветеранів АТО/ООС

У Дніпропетровській ОДА відбулося перше засідання Ради ветеранів АТО/ООС при облдержадміністрації. До неї увійшло понад 40 громадських організацій та спілок. Учасників нового об’єднання привітав очільник області Олександр Бондаренко. За його словами, Рада сприятиме оперативному та ефективному вирішенню питань воїнів та їхніх родин. 

«Облдержадміністрація відкрита – до бізнесу, освітян, громадських активістів і, звичайно, до учасників АТО/ООС. Це щирі люди, справжні патріоти, які врятували нашу країну. Сьогодні запроваджуємо нову форму спілкування між ветеранськими організаціями та владою, яка допоможе активізувати справжній, людський діалог. Хочемо «з перших вуст» почути про проблеми бійців та разом знайти їх рішення», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

До Ради ветеранів АТО/ООС при Дніпропетровській ОДА увійшло понад 40 громадських організацій та спілок. Це об’єднання військових, сімей загиблих та зниклих безвісти, капеланів, волонтерів.

«Ми проводимо навчання з тактичної медицини для добробатів та ЗСУ. Інструктуємо населення про мінну небезпеку в зоні АТО/ООС. А ще –  організуємо патріотичні уроки в школах, – розповів голова спілки учасників АТО Верхівцевого Роман Басанський. – За минулі роки ми звикли викручуватися за допомогою волонтерів, своїми силами. Маю сподівання, що з появою нової Ради все зміниться». 

Учасники ради ветеранів розділяться на комітети, кожен з яких відповідатиме за конкретні питання ­– реабілітація, виділення землі, соціальна допомога. Прохання та пропозиції передаватимуть до профільних департаментів ОДА, які допоможуть у вирішенні проблем.

«Питань дуже багато. Наприклад, фінансова підтримка бійців, які їдуть на міжнародні змагання «Ігри нескорених». Виділення житла для АТОвців, які стоять в черзі, – розповів заступник голови ГО «Батальйон національного захисту «Кривбас» Андрій Яременко. – Хочемо налагодити діалог. Раніше підхід був такий: ви пишіть – ми подивимося. Покладаю на нову Раду великі надії». 

Планується, що Рада ветеранів АТО/ООС при Дніпропетровській ОДА збиратиметься раз на два місяці. Комітети – частіше.

Із Дніпропетровщини до зони АТО/ООС відправилися понад 25 тис людей.

У Дніпропетровській ОДА вперше зібралася Рада ветеранів АТО/ООС

Олександр Бондаренко: «Хочемо «з перших вуст» почути про проблеми бійців та разом знайти їх рішення»

До Ради увійшли понад 40 організацій та спілок

Це об’єднання військових, сімей загиблих та зниклих безвісти, капеланів, волонтерів

Роман Басанський: «За минулі роки ми звикли викручуватися за допомогою волонтерів, своїми силами. Маю сподівання, що з появою нової Ради все зміниться»

Рада збиратиметься раз на два місяці

Андрій Яременко: «Питань дуже багато. Хочемо налагодити діалог»

Із Дніпропетровщини до зони АТО/ООС відправилися понад 25 тис людей.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux