Опубліковано 23 грудня 2019 року, 14:08

У Дніпропетровській ОДА стартували заняття для головних лікарів з проведення другого етапу медреформи

Вже у квітні 2020-го в Україні стартує другий етап медреформи. Лікарні фінансуватимуться за принципом «гроші ідуть за пацієнтом». Це означає для людей – нарешті по-справжньому безкоштовні якісні медпослуги, для медиків – нове обладнання та підвищені зарплати. Проте успішність впровадження нововведень здебільшого залежатиме від мудрого управління керівників закладів. За нових умов головний лікар фактично трансформується на господарника. Про це стало відомо на першій колегії з питань другого етапу реформування охорони здоров’я, яка відбулася у Дніпропетровській ОДА. 

«Зі старту другого етапу медреформи кожний головний лікар фактично стане господарником. Він має вміти розраховувати та планувати бюджет, підбирати висококваліфікованих фахівців, впроваджувати новітні методики лікування, вчасно модернізувати обладнання. Лише за таких умов лікарня користуватиметься попитом у пацієнтів, а отже, отримуватиме більше державних коштів і зможе витримати конкуренцію. Сьогодні розпочали серію зустрічей із головними лікарями, аби роз’яснити їм, як працювати у нових умовах», – зазначив директор департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА Валерій Сердюк.

Наразі лікарні вторинної та третинної ланок готуються до другого етапу реформи. Вони перетворюються на некомерційні комунальні заклади. Одночасно в області створюється єдиний госпітальний округ і формується стратегія трансформації медицини. Згідно з цим вектором і розвиватимуться лікарні, підкреслив Валерій Сердюк.

«Вдячний керівництву облдержадміністрації за таку корисну зустріч. Маю багато робочих питань і щодо нових пакетів медпослуг, і програми медичних гарантій. Найбільше турбує поява нових спеціальностей – фізичний терапевт, лікар з фізичної та медичної реабілітації. Хотілося б прояснити для себе специфіку їхньої роботи», – поділився учасник, генеральний директор Дніпропетровського обласного спеціалізованого реабілітаційного центру в Солоному лимані Ігор Чабаненко.

На зустріч до Дніпропетровської ОДА завітали головні лікарі медзакладів вторинної та третинної ланок Дніпропетровщини. Загалом понад 170 учасників.

У Дніпропетровській ОДА стартували заняття з проведення другого етапу медреформи

Зустріч для головних лікарів медзакладів області..

..організував департамент охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА

«Зі старту другого етапу медреформи кожний головний лікар фактично стане господарником. Він має вміти розраховувати та планувати бюджет, підбирати висококваліфікованих фахівців, впроваджувати новітні методики лікування, вчасно модернізувати обладнання», – Валерій Сердюк

На зустрічі головним лікарям роз’яснювали, як їм працювати у нових умовах

«Вдячний керівництву облдержадміністрації за таку корисну зустріч. Маю багато робочих питань і щодо нових пакетів медпослуг, і програми медичних гарантій», – Ігор Чабаненко

До зустрічі долучилися понад 170 учасників

Старт другого етапу медреформи – вже 1 квітня 2020-го

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux