Опубліковано 21 жовтня 2019 року, 13:41

У Дніпропетровській області розширять мережу опорних шкіл

На Дніпропетровщині розширять мережу опорних шкіл. Їх планують створити майже в кожній громаді області, яких нині вже 70. Про це стало відомо під час прес-конференції міністра освіти і науки України Ганни Новосад та голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олександра Бондаренка. 

«Надважлива частина нашої спільної роботи – побудова ефективної мережі шкіл. На Дніпропетровщині вже 46 опорних закладів. Але в контексті завершення децентралізації, область має амбітні плани з облаштування додаткових опорних шкіл. Ми зі своєї сторони будемо максимально фінансово підтримувати наповнення освітнього простору», – зазначила міністр освіти і науки України Ганна Новосад. 

За словами голови Дніпропетровської ОДА Олександра Бондаренка, на Дніпропетровщині планують  об’єднатися ще два десятки громад. Майже у кожній з ОТГ регіону має бути опорна школа.

«Зараз ми визначаємо оптимальну кількість таких закладів і необхідне фінансування, аби облаштувати в них сучасні  умови, – розповів Олександр Бондаренко. – Будемо створювати  діджитал-мапу опорних шкіл з  оптимізацією логістики. Якщо потрібно, організуємо додаткові маршрути шкільних автобусів, аби підвозити дітей».

Очільник області додав, що комфортні умови в опорних школах створюватимуть на умовах співфінансування – силами обласного бюджету та бюджетів громад. За його словами, це ключ до успіху, який дає децентралізація.

Опорні школи – сучасні навчальні заклади з ремонтом, новими книжками та спортінвентарем, досвідченими педагогами та цікавими факультативами. До них підвозять учнів з малокомплектних сільських шкіл. Таким чином борються за якість освіти.

Ганна Новосад та Олександр Бондаренко зустрілися у Дніпропетровській ОДА

Говорили про розвиток освіти на Дніпропетровщині

Зокрема, йшлося про розширення мережі опорних шкіл

Ганна Новосад: «Ми зі своєї сторони будемо максимально фінансово підтримувати наповнення освітнього простору Дніпропетровщини»

Олександр Бондаренко: «Зараз ми визначаємо оптимальну кількість опорних шкіл і необхідне фінансування, аби облаштувати в них сучасні  умови

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux