Опубліковано 07 березня 2018 року, 14:30

У ДніпроОДА волонтерок і благодійниць нагородили відзнакою Президента України (ФОТОРЕПОРТАЖ)

У ДніпроОДА більше 20 волонтерок і благодійниць нагородили відзнакою Президента України «За гуманітарну участь в антитерористичній операції». З початку збройного конфлікту на Донбасі жінки неодноразово доправляли на передову провіант, одяг і спорядження для українських бійців, підтримували мирне населення та переселенців.

«Наші чарівні жінки тільки зовні слабкі, насправді вони сильні. Духом. Завдяки вам Дніпропетровщина стала форпостом, який зупинив російську агресію. Ви незалежно від свого статусу, віку чи національності простягаєте руку допомоги, наповнюєте надією зневірені серця і за це не чекаєте винагород. До своєї рідної землі ви ставитеся як до матері. І це надихає нас, чоловіків, докласти зусиль, аби швидше закінчити цю війну. Низький уклін вам  від кожного мешканця області», – зазначив заступник голови ДніпроОДА Володимир Юрченко.

Серед нагороджених – волонтери, громадські активісти, благодійники.

За роки російської агресії неодноразово доправляла на фронт необхідне спорядження Павлоградська організація «Товариство Червоного Хреста України»

 «Тільки-но розпочалася АТО, наша організація долучилася до гуманітарної місії. Звернулися до населення та підприємств з проханням – допомогти АТОвцям та переселенцям. Павлоградці відгукнулися, – розказала керівник Алла Ізюмська. – Гроші, які поступали на рахунок Червоного Хреста, витрачали на медикаменти, амуніцію, продукти – усе, чого потребували на передовій. Доставляти допомагали волонтери. Сьогодні більше підтримуємо поранених у лікарнях та шпиталях».   

Дніпропетровщина – осередок волонтерського руху. Волонтери стали янголами-охоронцями для захисників України, поранених та переселенців.

Про нелегку благочинну місію не з чуток знає волонтерка із Солоного Світлана Гурська.

«Ця відзнака не тільки моя, а всієї нашої волонтерської команди. З 2014-го збираємо, випікаємо, шиємо, доставляємо. Усе – для наших захисників. Найбільшою нагородою для нас буде мир в Україні. Ми його наближаємо», – наголосила жінка. 

Вони благородні, милосердні та небайдужі до чужої біди.

На них чекають, їм дякують, їх поважають та мають за приклад.

«Волонтер – це не професія, а покликання душі, – переконана волонтерка громадської організації «Сила Дніпра» Юлія Дмитрова, яка отримала відзнаку. – З початку збройного конфлікту на Донбасі допомагаємо 43-му окремому мотопіхотному батальйону. В АТО завжди стають у нагоді і провізія, і одяг, і спальники». 

Завдяки копіткій праці цих жінок світ стає кращим.

Президентські відзнаки отримали понад 20 жінок. Ще двадцятьом – нагороди передали.

Відзнакою Президента України «За гуманітарну участь в антитерористичній операції» нагороджують з 2016 року. Її вручають людям, підприємствам, установам та організаціям, які добровільно здійснюють волонтерську діяльність в зоні АТО.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux