Опубліковано 11 вересня 2018 року, 14:30

У ДніпроОДА фінансистів місцевих органів влади навчають новим методам планування  бюджетів

Як спланувати бюджет не тільки на найближчі 12 місяців, а й на два наступні роки. Та ба більше – оцінити результат за конкретними показниками. Цьому в Дніпропетровській облдержадміністрації навчають фінансистів місцевих органів влади. Отримані знання вони передаватимуть колегам на місцях.

«Бюджетним кодексом передбачено, що з 1 січня 2019 року всі місцеві ограни влади України мають використовувати програмно-цільовий метод бюджетування. Він передбачає багато елементів планування не лише на наступні 12 місяців, а й ще на 2 роки. Така система більш ефективна. До того ж цей метод орієнтований на конкретний результат, який можна оцінити за низкою показників», - пояснила тренер, експерт з управління фінансами Галина Маркович. 

Тренінг розрахований на цілий день. Він передбачає не лише теорію, а й розгляд конкретних прикладів. Учасники передаватимуть свої знання іншим фахівцям з фінансово-економічних питань сільських та селищних рад, міст районного значення.

«Сподіваємося, що нова система дозволить покращити нашу роботу. Особливо, раціонально спланувати благоустрій території. Адже всі ми хочемо жити в красі», - поділилася учасник тренінгу із Карнаухівської селищної ради Людмила Ткаченко.

Вже мають досвід програмно-цільового методу бюджетування у П’ятихатській райдержадміністрації.

«У 2017 році працювали за програмно-цільовим методом бюджетування. Він дозволяє покращити не тільки планування, а й проаналізувати результат. Адже є конкретні показники ефективності та якості. Сподіваюся дізнатися на тренінгу більше нюансів цієї системи», - поділилася начальник фінансового управління П’ятихатської райдержадміністрації Любов Тахмазова. 

Такі тренінги нині проходять по всій Україні. Їх запровадило Міністерство фінансів за підтримки Європейського Союзу.

Тренінг – для фінансистів місцевих органів влади

Галина Маркович: «Програмно-цільовий метод бюджетування передбачає багато елементів планування не лише на наступні 12 місяців, а й ще на 2 роки. Така система більш ефективна»

Учасники зустрічі стануть тренерами для своїх колег

Любов Тахмазова: «У 2017 році працювали за програмно-цільовим методом бюджетування. Він дозволяє покращити не тільки планування, а й проаналізувати результат»

Такі тренінги нині проходять по всій Україні.

Людмила Ткаченко: ««Сподіваємося, що нова система дозволить покращити нашу роботу»

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux