Опубліковано 23 квітня 2018 року, 14:30

У Дніпрі відкрився тиждень Ізраїлю (ФОТОРЕПОРТАЖ)

На дніпровській площі Героїв Майдану відбулось відкриття тижня Ізраїлю. Там майоріла національна символіка та лунали пісні на івриті. Можна було взяти участь в майстер-класах і зробити світлину у спеціальній фотозоні. Урочистості приурочили до 70-річчя незалежності цієї держави. Деталі – у фоторепортажі ДніпроОДА.  

На площі Героїв Майдану в Дніпрі розпочали святкування Дня незалежності Ізраїлю

«Дніпропетровщина – багатонаціональна та мультирелігійна область. Тут культури різних народів співіснують в мирі та злагоді. Проведення тижня Ізраїлю в Дніпрі – це можливість краще пізнати один одного. Сподіваюсь, всі мешканці та гості міста отримають позитив від святкувань», – зазначив перший заступник голови ДніпроОДА Олег Кужман.

На святі майоріли державні прапори Ізраїлю. Людям дарували книги про його історію

Гостей свята розважали та веселили

Яскравими кольорами вони розфарбували картину, на якій зображене ізраїльське місто

«Ми прийшли всією родиною, щоб привітати Ізраїль з Днем незалежності. Захоплюємось цим народом та культурою. Щиро бажаємо всього найкращого, головне – миру!», – сказала дніпрянка Юлія Агапова.

Організатори оголосили конкурс на краще фото в соціальній мережі «Інстаграм»

 «В першу чергу ми хочемо подарувати людям радість», – сказала координатор молодіжного клубу при Ізраїльському культурному центрі Марина Ковальова. 

Кожен міг навчитись плетінню браслетів,…

 …сфотографуватись та отримати на пам’ять магніт,…

 …придбати колоритні солодощі

«Неможливо було не прийти на це свято. Я три роки проживала в Ізраїлі, для мене це дуже близько. Справді приємно, що у нас проводять такі заходи», – сказала дніпрянка Наталія Бенклер. 

Всім бажаючим за допомогою фарби наносили на тіло національні ізраїльські символи – «зірку Давида»…

…та «руку Фатіми» 

«Мої рідні проживають і в Україні, і в Ізраїлі. З радістю прийшла на свято. Це можливість відчути єдність, не дивлячись на тисячі кілометрів між нашими державами», – поділилась емоціями дніпрянка Оксана Єрмілова.  

Перед початком святкового концерту на площі прозвучали державні Гімни України та Ізраїлю

Красу свого таланту подарував харківський кавер-гурт «OnStage», який співав на івриті

 «Ми вперше в Дніпрі. Місто класне. До концерту готувались дуже активно, протягом двох місяців. Для нас це важливо. Виконаємо різні пісні: і загальновідомі, і нові. Зокрема, є композиції, які принесли Ізраїлю перемогу на Євробаченні», - розповіла учасниця гурту «OnStage» Анна Момот. 

Тиждень Ізраїлю в Дніпрі проводиться вперше.

 «Ми покажемо частинку нашої держави, познайомимо з колоритною сучасною культурою. Для цього підготовлена обширна програма: фотовиставка Бориса Бухмана – одного із найкращих майстрів України, майстер-клас фіналістки шоу «Майстер шеф» Наталії Левензон, концерт симфонічного оркестру за участі ізраїльського диригента Беньяміна Юсупова», – розповів другий секретар Посольства Держави Ізраїль в Україні В’ячеслав Смоткін.

Завершать тиждень Ізраїлю в Дніпрі 29 квітня. У Молодіжному парку відкриють алею ім. Менахема Усишкіна. Там висадять 70 кленів. Кожен саджанець символізуватиме один рік незалежності цієї країни.

Відвідати святкування можуть всі бажаючі. Участь – безкоштовна. Для цього потрібно лише взяти запрошення в Ізраїльському культурному центрі. Детальна інформація за телефоном: (056) 370-32-05 (06).

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux