Опубліковано 09 вересня 2019 року, 12:30

У Дніпрі відбувся Кубок України з воркаута 

Понад три сотні спортсменів із 20 міст України. Атлети віком від 11 до 25 років поборолися за Кубок України з воркаута. Змагання та шоу із показових виступів учасників стали справжньою окрасою Всеукраїнського молодіжного фесту здорового способу життя. Він пройшов в обласному центрі. Про це розповіли в управлінні молоді і спорту Дніпропетровської ОДА.

«Вести активний спосіб життя важливо у будь-якому віці. Та починати краще змалку. Воркаут – масовий вид спорту, доступний для всіх. Головне – аби було бажання, – зазначив заступник начальника управління молоді і спорту Дніпропетровської ОДА Владислав Яцук. – Змагання «Workout Academy Cup» зібрали понад 300 учасників із різних регіонів України. Боролися у більш ніж 20 номінаціях, встановили багато рекордів». 

Абсолютним чемпіоном України зі стрітліфтингу став 19-річний дніпрянин Олег Максимчук. Він зміг віджатися на брусах та підтягнутися на перекладині із максимальною вагою на поясі у 152,5 кг. Хлопець каже, воркаутом займається вже шість років. Починав із базових вправ – підтягування та віджимання. Ці тренування й допомогли досягти добрих результатів.

«Зараз у дворах багато турніків, а в Інтернеті – навчальних відео. Тож воркаут – доступний спорт. А для мене особисто – ще й гарне дозвілля із друзями. Тренування у нас скоріше нагадують просто молодіжні тусовки, без алкоголю, цигарок та мату», – розповів Олег Максимчук.

Серед інших встановлених на змаганнях рекордів – утримування прапорця – 27 секунд, вихід силою на дві руки – 20 повторів, присідання на одній нозі – 43 рази. Їх встановили Ігор Шапа, Олег Кравець, Влад Леханов.

Відбувся і воркаутбаттл. У чотирьох раундах взяли участь понад 30 найсильніших атлетів з усієї України. Першим став Даниїл Набігус, другим – Дмитро Довгий. Третє місце посів Роман Максимчук. У баттлі відзначився наймолодший учасник – 11-річний Влад Єженков. Він виборов 4-те місце.

«Дуже вдячні обласній адміністрації та міністерству молоді і спорту за допомогу в організації змагань, забезпеченні необхідним обладнанням. Це вивело «Workout Academy Cup» на європейський рівень», – сказав керівник «Workout Academy» Гауранітай Шуліка.

На завершення фесту відбулося яскраве лазерне воркаутшоу. Показові виступи чемпіонів та інших учасників тривали безперервно цілу годину.

Організатори фесту – федерація «Street Workout Ukraine», «Workout Academy», управління молоді і спорту Дніпропетровської облдержадміністрації за сприяння міністерства молоді та спорту України.

У Дніпрі пройшли всеукраїнські змагання з воркаута

Вони відбулися на Фестивальному причалі

Учасники боролися у більш ніж 20 номінаціях

Воркаут – масовий вид спорту,..

..доступний для всіх

Атлети з різних куточків України встановили декілька рекордів

Яскраве воркаут-шоу..

..тривало безперервно цілу годину

Шоу подивилося декілька тисяч глядачів

Змагання «Workout Academy Cup» зібрали понад 300 учасників

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux