Опубліковано 25 червня 2019 року, 12:30

У Дніпрі створюємо сучасну амбулаторію для 5 тисяч містян – Валентин Резніченко

Сучасну амбулаторію сімейної медицини створюють у Дніпрі. Новенький медзаклад облаштовують в одній з багатоповерхівок по вулиці Руденка. Реконструкція  – спільний проект Світового банку, Міністерства охорони здоровя, обласної та міської влади. Роботи – вже на фініші. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«Якісні медичні послуги мають отримувати мешканці будь-якого населеного пункту Дніпропетровщини. Саме тому зводимо «з нуля» сільські амбулаторії сімейної медицини, реконструюємо старі лікарні, оновлюємо обладнання. За чотири роки відкрили в області 40 сучасних медзакладів», - сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Мешканці вулиці Руденка у Дніпрі не вірять очам. Вперше у їхньому районі з’явиться сучасна амбулаторія сімейної медицини.

«Тут ніколи не було медичного закладу. Нарешті надаватимемо допомогу пацієнтам у комфортних та сучасних умовах. Здати аналізи та пройти обстеження люди зможуть  недалеко від дому», - сказала сімейний лікар Лариса Майзерова.

«Для нашого району поява амбулаторії – це велика подія. Тут багато пенсіонерів та матусь із дітками, а до центральної лікарні добиратися далеко та не зручно. Тому медзаклад нам дуже потрібен, із нетерпінням чекаємо на відкриття», - сказала місцева мешканка Валентина Гребенюк. 

Під амбулаторію обладнали приміщення на першому поверсі житлового будинку. Кілька років воно стояло занедбане. Тепер усередині – все нове. Підрядники замінили внутрішні комунікації, вікна та двері, утеплили стіни та облаштували фасад. Наразі – завершують оздоблювальні роботи.

 «Раніше тут був продовольчий магазин, потім кафе, а останні років десять приміщення стояло занехаяне, у жахливому стані. Велика вдячність, що тут роблять амбулаторію, для нашого району це просто необхідно», - сказала місцева мешканка Антоніна Палкіна.

Після завершення ремонту в амбулаторії працюватимуть три сімейні лікарі. Обладнають кабінет щеплень, процедурний та фізіотерапевтичний кабінети, лабораторію. Усе обладнання вже закупили.

«В амбулаторії будемо обслуговувати близько 5 тисяч місцевих – і дітей, і дорослих. Вони зможуть отримати кваліфіковану допомогу швидко та зручно. Окрім кабінетів лікарів та процедурних, тут можна буде пройти кардіографічне обстеження та здати необхідні аналізи», - розповіла директор центру первинної медико-санітарної допомоги №1 Олена Загребельна.

Реконструкція амбулаторії - частина проекту «Покращення охорони здоров'я на службі у людей». Його втілюють Всесвітній банк реконструкції та розвитку, Міністрество охорони здоров’я, Дніпропетровська ОДА та міська влада. Він розрахований до 2020 року.

У Дніпрі на вулиці Руденка реконструюють амбулаторію

 Це - спільний проект Світового банку, Міністерства охорони здоров’я, обласної та міської влади

«Для нашого району поява амбулаторії – це велика подія. Із нетерпінням чекаємо на відкриття», - місцева мешканка Валентина Гребенюк

 Ремонтні роботи – вже на фініші

Замінили вікна,..

оновили внутрішні комунікації

 «Нарешті надаватимемо допомогу пацієнтам у комфортних та сучасних умовах. Здати аналізи та пройти обстеження люди зможуть  недалеко від дому», - сімейний лікар Лариса Майзерова

Кабінети будуть світлі на просторі

З усім необхідним обладнанням

«Раніше тут був магазин, потім кафе, але багато років воно стояло закинуте. Нарешті в нашому районі з’явиться амбулаторія», - місцева мешканка Світлана Кулініченко

 Вхід до амбулаторії обладнали пандусом

 У медзакладі будуть обслуговуватися близько 5 тисяч мешканців району

 

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux