Опубліковано 29 травня 2019 року, 11:30

У Дніпрі створюємо сучасний хоспіс для важкохворих пацієнтів – Валентин Резніченко

На Дніпропетровщині створюють перший в області центр паліативної допомоги. Сучасний медзаклад для невиліковно хворих пацієнтів працюватиме в одному з корпусів дніпровської лікарні №15. Нині триває реконструкція будівлі. Підрядники укріпили фундамент, замінили внутрішні комунікації, наразі – оздоблюють фасад. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«На Дніпропетровщині реконструюємо старі лікарні та зводимо «з нуля» сучасні медзаклади європейського зразка. Адже якісні медичні послуги мають бути доступними кожному мешканцю області. Для невиліковно хворих людей в Дніпрі створюємо центр паліативної допомоги», - сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Медзаклад для невиліковно хворих розрахований на 46 місць. Лікарі кажуть – за функціональністю йому не буде аналогів в Україні. Окрім палат, там знаходитимуться кабінети психолога та психотерапевта, функціональної діагностики та корекції больового синдрому, цифровий рентгенкабінет, кімната для волонтерів та родичів.

«У нашому центрі буде навіть денний стаціонар. Людина зможе прийти, зробити кардіограму чи масаж та повернутися додому, якщо стан дозволяє, - розповів головний експерт з паліативної допомоги департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА Юрій Криничний. - Головне кредо паліативної допомоги – забезпечити пацієнтам максимальну якість життя. Якщо їх неможливо вилікувати, це не означає, що не потрібно надавати повноцінну допомогу».

Поруч із корпусом добудовують приміщення, у якому обладнають сучасну конференц-залу. Там планують створити регіональний навчально-тренінговий центр, у якому спеціалістів навчатимуть надавати паліативну допомогу.

«Вже укріпили  фундамент та стіни, провели каналізацію й опалення, замінили покрівлю і вікна. Нині працюємо над фасадом. На черзі – оздоблювальні роботи всередині та благоустрій території», - сказав прораб  підрядної організації Віталій Марсов.

Також в центрі працюватиме виїзна бригада, яка допомагатиме найбільш «важким» пацієнтам вдома.

Нині в Україні  -  два паліативні центри. Вони – у Києві та Івано-Франківську.


 У Дніпрі створюють центр паліативної допомоги

 Під заклад реконструюють один з корпусів дніпровської лікарні №15

 «Нині працюємо над фасадом. На черзі – оздоблювальні роботи всередині та благоустрій території», - сказав прораб підрядної організації Віталій Марсов

 У центрі будуть одно- та двомісні палати,..

 а також кабінети психолога та психотерапевта, функціональної діагностики та корекції больового синдрому, цифровий рентгенкабінет, кімната для волонтерів та родичів

 Підрядники вже замінили усі внутрішні комунікації

 Нині тривають внутрішні та зовнішні роботи

 «У нашому центрі буде навіть денний стаціонар. Людина зможе прийти, зробити кардіограму чи масаж та повернутися додому, якщо стан дозволяє», - головний експерт з паліативної допомоги департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА Юрій Криничний

 Центр паліативної допомоги розрахований на 46 місць

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux