Опубліковано 06 лютого 2019 року, 19:15

У Дніпрі Марина Порошенко подарувала сучасні слухові апарати 19-річній Марії Леванович 

19-річна Марія Леванович спортсменка, активістка і просто гарна дівчина. Однак змалку в неї двобічна туговухість – навколишній світ вона чує за допомогою слухового апарату. Рік тому дівчина загубила пристрій. Можливість насолоджуватися мелодією життя повернула голова Благодійного Фонду Порошенка Марина Порошенко. Два сучасні слухові апарати перша леді країни подарувала Маші під час поїздки на Дніпропетровщину.

«Маємо підтримувати талановиту молодь, тих, кому будувати майбутнє України, – зауважила голова Фонду Порошенка Марина Порошенко. – Ми з Марією познайомилися під час мого минулого візиту на Дніпропетровщину. Тоді дівчина виконала пісню жестовою мовою. Була вражена її талантом. Тож коли отримала листа з проханням допомогти з придбанням слухових апаратів, відразу відгукнулася. Думаю, ще пишатимуся і радітиму майбутнім перемогам Марії. Я їй цього щиро бажаю!»  

Листа до Фонду дівчина писала разом з бабусею. Вона єдина в родині, хто чує від природи.

«Я живу в родині, де мати, батько, брат і я з порушеннями слуху. Ми не маємо коштів, аби самостійно провести протезування потужним цифровим слуховим апаратом. Тому дуже прошу допомоги у його придбанні», – йшлося в посланні. 

Попередній слуховий апарат, який у далекому минулому купувала мати, Марія загубила. Дуже засмутилася з того. Зрозуміла, разом з тим втратила будь-який зв’язок з навколишнім світом.

«Слуховий апарат для мене – немов повітря. З ним можу вільно розмовляти, чути оточуючих. Крім того, він конче потрібен для вступу до вишу: маю велике бажання навчатися у спортивному інституті на тренера», – розповіла Марія. 

Здійснити заповітну дівочу мрію допоможе друге покоління слухових апаратів Widex. За словами фахівців, вони забезпечують високий рівень вхідних сигналів і підтримують точність відтворення звуків. Крім того, «розумна система» безперервно обирає оптимальні параметри для кращої розбірливості мови.

Марія Леванович родом з Маріуполя. Переїхала до Дніпра з початком збройного конфлікту на Донбасі. Та не тільки війна мотивувала дівчину змінити місце проживання. Під'юдив старший брат.

«Він у мене спортсмен, займається баскетболом. Порадив перебратися до Дніпра, адже тут є класні тренери з легкої атлетики. Тож заради цього й майнула з дому», – зазначила дівчина.

Прудконога Марія з легкістю долала 400-метрові дистанції. То була така собі компенсація від природи за втрату слуху. Однак складна спортивна травма змусила дівчину зректися бігу.

Так у її житті раптово з’явилося тхеквондо. Бойове мистецтво вподобала – і вже буквально за півроку вирушила у складі національної збірної до Туреччини на Дефлімпійські ігри. На сьогодні Марія Леванович доросла вже до кандидата в майстри спорту, на її рахунку не одне призове місце на чемпіонатах різних масштабів.

«Наразі навчаюся у 12-му класі навчально-реабілітаційного центру №10 Дніпра. Незабаром випуск. Рідні й друзі вірять у мене. Я теж переконана, маю боротися за свої мрії і бути наполегливою до кінця. Життєві труднощі тільки загартовують і роблять мене сильнішою», – сказала дівчина. 

Марія має намір брати участь у ЗНО-2019. Упевнена, вада слуху – не перешкода для спортивної кар’єри.

«Хочу подякувати Марині Анатоліївні Порошенко за те, що вона подарувала мені можливість почути світ та вільно спілкуватися з однолітками. Мене переповнюють радість та натхнення», – поділилася враженнями Марія.Марина Порошенко подарувала 19-річній Марії Леванович слухові апарати

А ще – привезла презенти для вихованців спортшколи у Дніпрі, в якій тренується дівчина

Марія подає надії у тхеквондо

Вона вже – кандидат у майстри спорту

Мета дівчини – вища освіта і кар’єра тренера

«Хочу подякувати Марині Анатоліївні Порошенко за те, що вона подарувала мені можливість почути світ та вільно спілкуватися з однолітками», – Марія Леванович

«Маємо підтримувати талановиту молодь, тих, кому будувати майбутнє України», – Марина Порошенко


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux