Опубліковано 11 листопада 2019 року, 17:37

Тисяча військових Дніпропетровщини пройшла соціальну та психологічну реабілітацію за програмами НАТО

Психотренінги та курси з управління бізнесом, маркетингу та безпеки. Такі заняття відвідували військові Дніпропетровщини за програмами НАТО. Загалом за чотири роки до них долучилася тисяча демобілізованих Збройних Сил та Нацгвардії із регіону. Про це стало відомо під час зустрічі очільника області Олександра Бондаренка із головою Представництва НАТО в Україні Александером Вінніковим. 

 «Співпраця з Північноатлантичним Альянсом стратегічно важлива. Один із ключових напрямків – соціальна, психологічна, медична реабілітація тих, кого торкнулася війна. Загалом у зону АТО відправилися понад 25 тис мешканців Дніпропетровщини. Це найбільше в Україні. Тут проживає більш ніж 1,1 тис членів родин загиблих бійців», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

 Натовськими програмами психологічної реабілітації та соціальної адаптації опікуються цільові трастові фонди. За п’ять років кваліфіковану допомогу психологів на тренінгах отримали понад 700 АТОвців Дніпропетровщини. Ще близько 300 скористалися програмою соціальної адаптації. На спеціальних маркетингових та бізнес-курсах бійцям допомагали перейти з військової кар’єри на цивільну.

«Підтримуємо мирний шлях, який взяла Україна у врегулюванні збройного конфлікту. Аби допомогти вашій країні подолати наслідки війни, укріпити оборону та безпеку, реалізуємо багато різнопланових проектів у рамках комплексного пакету допомоги. Так, Україна – найбільший партнер-отримувач фонду НАТО «Наука за мир і безпеку», – сказав голова Представництва НАТО в Україні Александер Вінніков. – Обсяг внеску Дніпропетровщини у протидію війні та її наслідків вражає. Завжди готові підтримати у цьому регіон».

 НАТО співпрацює з конкретними соціальними інституціями, наголосив Александер Вінніков. Тож аби налагодити кооперацію, будь-яка установа має подати проєктну заявку до цільового фонду.

Олександр Бондаренко запропонував Александеру Віннікову розробити дорожню карту подальшого розвитку співпраці регіону з Представництвом НАТО в Україні.

Очільник області зустрівся із головою Представництва НАТО в Україні

«Співпраця з Північноатлантичним Альянсом стратегічно важлива. Один із найважливіших напрямків – соціальна, психологічна, медична реабілітація тих, кого торкнулася війна», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко

На зустрічі обговорили різні напрямки подальшої співпраці

Александер Вінніков: «Обсяг внеску Дніпропетровщини у протидію війні та її наслідків вражає. Завжди готові підтримати у цьому регіон»

Олександр Бондаренко запропонував Александеру Віннікову розробити дорожню карту подальшого розвитку співпраці

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux