Опубліковано 14 березня 2019 року, 11:30

Створюємо сучасне відділення для виходжування новонароджених у Дніпропетровському перинатальному центрі – Валентин Резніченко

Дніпропетровський перинатальний центр ніколи не мав повноцінного відділення постінтенсивного догляду та виходжування новонароджених. Нині його облаштовує Дніпропетровська ОДА. Там допомагатимуть одночасно 20 немовлятам. Про це розповів очільник області Валентин Резніченко.

«Піклуватися про здоровя людей – один із найважливіших напрямків роботи обласної влади. На цьому наголошує Президент України Петро Порошенко. На Дніпропетровщині будуємо лікарні та амбулаторії, оновлюємо медзаклади, які десятиліттями не знали ремонту. Зараз реконструкція – у Дніпропетровському перинатальному центрі. Там створюємо нове відділення», – розповів очільник Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Щороку в Дніпропетровському перинатальному центрі народжується майже 4 тис дітей: кожне дванадцяте немовля – недоношене. Спочатку вони потрапляють у реанімацію, потім – у постінтенсивну терапію. Щоправда, такого повноцінного відділення в закладі досі немає.

«Ми давно мріємо про нове відділення постінтенсивного догляду і виходжування новонароджених. Зараз облаштували під нього кілька палат у гінекології», – говорить головний лікар перинатального центру Людмила Падалко. 

 В існуючому постінтенсиві – 10 ліжок. Їх катастрофічно не вистачає. Спочатку мамам із малюками доводиться чекати своєї черги, потім – лежати в одній палаті разом зі ще кількома породіллями.

«Після реанімації ми не змогли відразу потрапити у відділення постінтенсивного догляду – не було місць. Дуже хочеться, щоб проблема зникла. Адже кожна мама мріє якнайшвидше опинитися поряд зі своєю дитиною», – розповідає породілля Катерина Синиця.

 Вирішити проблему взялася Дніпропетровська ОДА. Під довгоочікуване відділення виділили цілий поверх перинатального центру. Там буде 20 ліжок. У кожній палаті – власний санвузол та душова. Окрему палату обладнають для мам з інвалідністю. Її зроблять ширшою, щоб породілля змогла рухатися на візочку.

Також у проекті – дві палати інтенсивної терапії. Там розміщуватимуть мам із малятами, які потребують кисневої підтримки та посиленого догляду після реанімації.

«У палатах інтенсивної терапії працюватиме окрема вентиляція – система «чисте приміщення». Перед подачею повітря в кімнату спеціальні фільтри очищуватимуть його», – пояснила завідувач відділенням постінтенсивного догляду та виходжування новонароджених Ірина Самохіна.

Підрядники вже налаштували комунікації та систему вентиляції, установили металопластикові вікна. Зараз утеплюють фасад будівлі та виконують внутрішні оздоблювальні роботи.

Загалом за чотири роки Дніпропетровська ОДА звела та реконструювала в області 36 медзакладів.

Кожна дванадцята дитина в перинатальному центрі народжується передчасно

«Ми давно мріємо про нове відділення постінтенсивного догляду і виходжування новонароджених. Облаштували під нього кілька палат у гінекології», – головний лікар перинатального центру Людмила Падалко

 «Після реанімації ми не змогли відразу потрапити у відділення постінтенсивного догляду – не було місць», – породілля Катерина Синиця

 Нове відділення постінтенсиву створює Дніпропетровська ОДА

Під нього виділили цілий поверх

 Підрядники уже встановили металопластикові вікна

 Зараз утеплюють фасад будівлі,

 … виконують внутрішні оздоблювальні роботи

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux