Опубліковано 02 листопада 2018 року, 14:30

Смарт-протези, паливні датчики-контролери та довічна зубна паста – учасники проекту «BEST INVEST» презентували в Дніпропетровській ОДА свої розробки

Протез руки, що реагує лише на думку про рух. Паливний датчик, що контролює недобросовісних водіїв. Розумний додаток, який відслідковує побутові запаси вдома, а головне – поповнює їх. Такі стартапи презентували в Дніпропетровській облдержадміністрації учасники проекту «BEST INVEST».

 «BEST INVEST» – це конкурс стартапів, який проводимо в області вже вдруге. Цьогоріч отримали понад півсотні заявок. Нині оцінюємо проекти, переможців оголосимо у листопаді», – сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Серед претендентів на першість – проект винахідника Артема Гуляєва. Це протез руки, який реагує лише на думку про рух. Такі вже є у Європі, проте там вони коштують у 50 разів більше.

«Ідея виникла у 2014-му, коли розпочалася війна на Донбасі. Хотілося допомогти нашим хлопцям, які втратили кінцівки. Складові для протеза друкуються на 3-D принтері, решта – механізми, – сказав Артем Гуляєв. – «Штучна рука» кріпиться до тіла. Мозок думає про якусь дію, м’язи реагують – протез рухається. Можна писати ручкою, їсти, підіймати вагу до 5 кг. Загалом у нього є 6 «положень». Зарядка тримається до двох днів. Строк дії – 4,5 роки».

Ще один проект – інженерів-винахідників Олександра Сірка та Андрія Тимошенка. Це паливний датчик на бензовози, який контролює кілометраж та витрати водіїв. Ідея корисна агропромисловим, автотранспортним та комунальним підприємствам.

«Контроль за місцезнаходженням бензовоза, його витратами та наявним об’ємом в баку. Це все можливо завдяки нашій розробці – цифровому індикаторному табло. Такий механізм не потребує заміни паливної системи, трубопроводу. Ми просто знімаємо кришку та ставимо наш блок. На все – 2-3 години», – розповів Андрій Тимошенко.

 Своїм стартапом поділився й Євгеній Чернецький – автор ідеї IT-додатку для планування господарчих family-закупівель.

«Ми пропонуємо безкоштовну доставку побутової корзини родинам – від зубної пасти до прального порошку. Це товари, які завжди раптово закінчуються. Ми ж контролюватимемо витрати сімей та вчасно доставлятимемо їх. Робитимемо це за допомогою спеціального додатку. У планах ще – телефонна лінія. Для роботи нам потрібен лише склад та кур’єр, за рахунок цього і матимемо прибуток», – сказав Євгеній Чернецький.

Остаточні результати конкурсу оприлюднять за місяць. Нині проекти розглядають спеціалісти Інвестиційно-інноваційного центру та галузеві фахівці. Допомагають і компанії-партнери «BEST INVEST», які працюють у сфері енергетики, продовольства, банківської справи.

«Презентувати свої стартапи запросимо авторів найкращих робіт. Трьом переможцям допоможемо реалізувати ідеї. Шанс матимуть також ті проекти, які не потрапили в фінал, проте зацікавили партнерів конкурсу», – додав керівник проекту «BEST INVEST», директор Інвестиційно-інноваційного центру при Дніпропетровської ОДА Олександр Коломійцев.

Найбільш вдалі проекти розмістять на спеціально створеній інвестиційній онлайн-платформі. У такий спосіб під них шукатимуть потенційних інвесторів.

 Винахідник Артем Гуляєв

 … презентував у Дніпропетровській ОДА

 … протез руки, що реагує лише на думку про рух

Паливний датчик, що контролює недобросовісних водіїв

… представив інженер-винахідник Андрій Тимошенко

 Такий вигляд має розробка

 Розумний додаток, який відслідковує побутові запаси вдома, а головне – поповнює їх

 Ідея належить стартаперу Євгенію Чернецькому

 Учасники змагаються за першість у конкурсі стартапів «Best Invest»

 «Трьом переможцям допоможемо реалізувати ідеї. Шанс матимуть також ті проекти, які не потрапили в фінал, проте зацікавили партнерів конкурсу», – керівник проекту «BEST INVEST» Олександр Коломійцев

 Нині проекти опрацьовуються

 Переможців оголосять у листопаді

 

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux