Опубліковано 10 вересня 2018 року, 14:40

Школи робототехніки, нові садочки та реконструйовані школи: у ДніпроОДА пройшов щотижневий звіт

Перші школи робототехніки, нові ресурсні кімнати та медіатеки, садочки, збудовані «з нуля». Про це під час щотижневого звіту розповів радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Юрій Голик.

«На Дніпропетровщині вперше відкриваємо безкоштовні школи робототехніки. Там діти в ігровій формі зможуть вивчати фізику, електроніку і програмування, самостійно збирати роботів. У школах є все для втілення цікавих ідей: ноутбуки зі спеціальними програмами, бокси з окремими деталями, сучасні лазерні верстати, 3D-принтери і паяльні станції», - розповів радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Юрій Голик.

Спробувати себе в ролі юних інженерів і винахідників діти зможуть в Дніпрі, Кам'янському, Першотравенську, Нікополі, Жовтих Водах, Павлограді та Покрові, додав Юрій Голик.

«30 ресурсних кімнат і 20 медіатек з'явилися в 2018 році на Дніпропетровщині. У ресурсних кімнатах особливі діти можуть набувати побутових навичок, грати у розвиваючі ігри, займатися із корекційним педагогом. Зручно таким хлопчикам і дівчаткам буде і в медіатеці. Це сучасна бібліотека, де можна читати книги, шукати інформацію в інтернеті, спілкуватися з друзями», - розповів радник голови ДніпроОДА. 

Загалом на Дніпропетровщині вже майже 120 медіатек та ресурсних кімнат. Їх відкрили за соціальною програмою Марини Порошенко «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації».

«У 2018 році капітально ремонтуємо більше 30 шкіл. Всі роботи - під ключ. Від старої будівлі залишаться тільки юридична адреса та стіни. Все інше - нове, сучасне і барвисте. У класах - мультимедійне обладнання. У коридорах - буккросинг. У кожній школі облаштовуємо медіатеку і ресурсну кімнату», - зазначив Юрій Голик.

За словами радника очільника області, поряд з кожною школою ДніпроОДА створює сучасну спортивну зону - футбольні та баскетбольні поля з інноваційним покриттям, зони воркаута, дитячі майданчики.

«Завершили будівництво садка в Підгородньому. Яскрава будівля у вигляді стільників вже готова. Залишилося тільки завезти і зібрати меблі. Поруч з садком збудували котельню на альтернативному паливі. Додатковим джерелом енергії будуть сонячні панелі. Родзинка - внутрішній двір із підлогою з підігрівом. Там облаштуємо зимовий сад, де діти зможуть гратися в будь-яку пору року», - сказав Юрій Голик. 

Це вже третій садок, який за останні три роки побудували «з нуля» на Дніпропетровщині.

«Кожен із садочків відповідає сучасним віянням. Вони не схожі на ті, в які діти ходили 30 років тому, - наголосив Юрій Голик. - Хочемо, щоб діти потрапляли в європейської якості садочки та школи. Адже вже скоро саме вони управлятимуть країною». 

Сьогодні після літніх канікул відновилися патріотичні екскурсії «Шляхами героїв». Маршрут традиційний: діти відвідують військову частину, Музей АТО і Алею пам'яті.

«Такі екскурсії дуже важливі. Завдяки їм діти розумітимуть – ніякий «руський мир» не може бути на цій землі. А Україна -  незалежна та неподільна, - зазначив радник голови ОДА. -  Ми, напевне, єдина область, яка проводить такі зустрічі для дітей. Сподіваємося, що інші підхоплять цей досвід». 

У 2017 році патріотичні екскурсії відвідали майже 6 тис старшокласників Дніпропетровщини.

Повна версія звіту за посиланням.

Про школи робототехніки,..

нові медіатеки…

та ресурсні кімнати,

будівництво сучасних садочків,..

патріотичні екскурсії…

 розповів Юрій Голик…

під час звіту обласної влади.

Наступний звіт – вже незабаром.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux