Опубліковано 14 вересня 2018 року, 10:00

Саме за такими українцями майбутнє нашої великої держави – Президент про лауреатів всеукраїнської премії «Герой-рятувальник року – 2018»

Напередодні Дня рятівника Президент Петро Порошенко нагородив одинадцятьох лауреатів всеукраїнської премії «Герой-рятувальник року – 2018».

Звертаючись до присутніх на урочистостях з цієї нагоди у Маріїнському палаці, Глава держави відзначив, що сьогодні ми бачимо зовсім різних людей з абсолютно різних куточків України.

«Але є те, що об’єднує всіх цих людей, - об’єднує сміливість, об’єднує рішучість, об’єднує прагнення відгукнутися на чужу біду і не залишатися байдужим, коли людина опинилася в біді. Що це таке? Це якості справжніх героїв. Це якості, завдяки яким країна дізналася про ці чудові, хвилюючі і, як на мене, дуже зворушливі історії», - сказав Петро Порошенко.

«Перед вами – одинадцять звитяжців, котрі, не роздумуючи, ризикнули своїм життям заради порятунку ближнього. Незважаючи на те, що серед них є діти, вони не злякалися, не відступили, не відвернулися і не втекли», - відзначив Президент.

Глава держави відзначив той факт, що кожен із удостоєних звання «Герой-рятувальник року – 2018» не вважає себе героєм, не зважаючи навіть на те, що за вчинком кожного із них – врятоване життя.

«Я твердо переконаний, що саме за такими українцями майбутнє нашої великої держави. Ви, дорогі діти, є прикладом для наслідування наступних поколінь. За кожною історією, за кожним врятованим ними життям – родини, батьки, друзі, які назавжди пам’ятатимуть цих звичайних, на перший погляд, дітей. І ці люди завжди будуть вдячні вам за небайдужість, за врятовані життя своїх близьких», - наголосив Петро Порошенко.

«Я твердо переконаний, що від сьогодні День рятівника - це і ваше свято також. Навіть якщо ви ще не визначилися з тим, якою буде ваша майбутня професія, – будете пам’ятати про це і залишатися рятівником і зберігати вірність тій благородній справі. Ваші вчинки і ваші звання Героя-рятувальника назавжди залишаться з вами і у серці кожного українця», - резюмував Президент.

Серед цьогорічних лауреатів — оператор приватного підприємства «Віктор і К», а з 11 червня 2018 року - майстер газодимозахисної служби відділення забезпечення 17 ДПРЧ Управління ДСНС України у Кіровоградській області, Олександр Опара, який 25 травня цього року у Світловодську Кіровоградської області врятував з води 7-річного хлопчика та надав йому першу долікарську допомогу.

Серед відзначених премією — випускниця Одеської ЗОШ №120 І–ІІІ ступенів Катерина Ной, яка вночі з 15 на 16 вересня 2017 року в Одесі врятувала вісьмох діток віком від 8 до 10 років.

Учень Рішельєвського ліцею м. Одеси 2004 року народження Максим Тіхончук вночі з 15 на 16 вересня 2017 року в Одесі врятував 15 дитячих життів під час пожежі у таборі «Вікторія», за що також удостоєний звання «Герой-рятувальник».

Студент третього курсу фармацевтичного факультету Національного фармацевтичного університету Євген Ткачук 29 жовтня 2017 року врятував з палаючого будинку підлітка 2004 року народження та допоміг евакуюватися ще чотирьом дорослим (батькам та бабусі з дідусем).

Дарія Тутко, медична сестра «Полтавського районного клінічного центру первинної медичної допомоги» Розсошенської амбулаторії, наприкінці травня цього року разом з маленьким сином врятувала з води рибалку, у якого відмовили ноги і він впав у водойму.

Учень загальноосвітньої школи I–II ступенів села Рахни Гайсинського району Вінницької області 2004 року народження Артем Суховецький у січні 2018 року врятував свого 4-річного братика, який на санчатах провалився під лід.

Водій ТОВ «Експрес Т» із с. Крюківщина Київської області Олександр Хоменко у червні 2018 року врятував з палаючої автівки водія та вагітну жінку, чиє авто потрапило у ДТП на Київщині.

Адміністратор у компанії автоматеріалів з Харкова Олексій Коротєєв у квітні на пожежі врятував чоловіка 1958 року народження та дворічного хлопчика.

Учень 10 класу ЗОШ №67 міста Києва, 2003 року народження, Андрій Буртовий 2 травня цього року вивів з охопленого вогнем будинку десяток мешканців.

Також школярка – 13-річна Ірина Петрашенко з Чернігівської області 4 липня 2018 року врятувала малолітнього хлопчика, що впав у воду на місцевому ставку в селі Старий Биків.

А восьмирічний учень Львівської ЗОШ № 45 Володимир Соловйов 27 травня 2018 року, перебуваючи на відпочинку у смт. Ярмолинці Хмельницької області, врятував товариша, який впав у воду на місцевому ставку.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux