Опубліковано 10 липня 2018 року, 12:30

Розпочали реконструкцію школи №1 у Васильківці – Валентин Резніченко

ДніпроОДА розпочала реконструкцію Васильківського навчально-виховного комплексу №1 ім. М.Коцюбинського. Роботи – з кінця червня. Наразі підрядники перекривають покрівлю й утеплюють підвал. Школа зміниться кардинально, а від старої будівлі зостануться тільки стіни. Про це повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко. 

«Учні будь-якого населеного пункту мають виховуватися в таких умовах, які б мотивували до навчання, –  таке завдання ставить Президент України Петро Порошенко. На Дніпропетровщині реконструюємо опорні школи: осучаснюємо їх всередині і зовні, оновлюємо оснащення, ремонтуємо спортивну інфраструктуру. Наразі сучасний освітній простір створюємо в більше ніж 30-ти школах області. Серед них – і Васильківський НВК», – розказав Валентин Резніченко.

Реконструкція навчально-виховного комплексу у Васильківці розпочалася наприкінці червня. Підрядники розбирають стару покрівлю та споруджують каркас під нову. Одночасно ведуть роботи в підвалі.

«Цьогоріч нашому закладу, який нещодавно став опорним, виповнюється 38 років. Однак за всі ці роки капітального ремонту не було жодного разу. Ми мали тріщини, протікаючий дах, неутеплений підвал. Дуже раді, що в нас нарешті розпочалися ремонтні роботи», – розказала директорка НВК Людмила Фалько. 

Три поверхи навчального закладу зміняться кардинально: від старої будівлі зостануться тільки стіни. Крім оновлених кабінетів, тут з’являться медіатека, куточок буккросингу й інклюзивно-ресурсна кімната.

Врахують під час реконструкції ще одну з обов’язкових умов – тепло й комфорт у класах. За словами фахівців, енергомодернізація збільшує строк експлуатації будівлі, оновлює її зовнішній вид та сприяє створенню комфортних умов перебування дітей. Крім того, енергоефективні технології дозволяють економити енергоресурси й кошти.

Радіє змінам мешканка Васильківки Оксана Криськова. Колись вона сама навчалася в цій школі – тепер сюди ходять її діти. Прагне, аби заклад був не тільки комфортним, а й зручним для особливих дітей.

«Я як мама хочу, щоб наша школа була красивою й теплою. А головне – зручною для діток з особливими потребами, бо таких умов потребує мій найменший син. Школа має бути комфортною для навчання, щоб діти хотіли до неї ходити», – переконана жінка. 

У школі кажуть, після реконструкції вона буде схожа на Солонянську. Зокрема, у фасаді превалюватимуть яскраві теплі кольори.

«Капітальні ремонти у школах – а їх сьогодні у громаді вісім – ніколи не проводилися. Завдячуючи реформі децентралізації, яка нині набирає обертів в Україні, ми бачимо реальні інвестиції в освіту, – акцентував голова Васильківської об’єднаної громади Сергій Павліченко. – На оновлення закладу з обласного бюджету виділили майже 6 млн грн. Для нас це невидані кошти. Після ремонту школа дійсно відповідатиме сучасним вимогам». 

Оновлять і пришкільний стадіон. На ньому розташують міні-футбольне поле зі штучним покриттям, волейбольний та баскетбольний майданчики, бігові доріжки, воркаут зону. 

На сьогодні у Васильківському НВК №1 ім. М.Коцюбинського навчаються понад півтисячі учнів та майже 40 дошкільнят.  


У Васильківці реконструюють НВК №1...

 ...який носить ім'я українського письменника Михайла Коцюбинського.

 «Цьогоріч нашому закладу виповнюється 38 років. Однак за всі ці роки капітального ремонту не було жодного разу. Ми мали тріщини, протікаючий дах, неутеплений підвал. Дуже раді, що в нас нарешті розпочалися ремонтні роботи», – розказала Людмила Фалько.

Наразі ведуться роботи на покрівлі.

Демонтували стару....

Монтують каркас під нову.

Замінять вікна.

Школа зміниться кардинально.

Від фасаду....

... до коридорів і класів

«Я як мама хочу, щоб наша школа була красивою й теплою. А головне – зручною для діток з особливими потребами, бо таких умов потребує мій найменший син», – переконана Оксана Криськова.

Ось таким у майбутньому буде пришкільний стадіон.

У Васильківському НВК №1 ім. М.Коцюбинського навчаються більше 500 учнів.

У такій школі хочеться навчатися.

 «Капітальні ремонти у школах – а їх сьогодні у громаді вісім – ніколи не проводилися. Завдячуючи реформі децентралізації, яка нині набирає обертів в Україні, ми бачимо реальні інвестиції в освіту, – акцентував Сергій Павліченко. – На оновлення закладу з обласного бюджету виділили майже 6 млн грн. Для нас це невидані кошти. Після ремонту школа дійсно відповідатиме сучасним вимогам».

 Васильківська об'єднана громада молода: їй півтора роки.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux